- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda se pre 33 godine popela na krov Evrope – „Stres pa erupcija oduševljenja i Đurđevdan“

© Sputnik / Strahinja KlisarićMarakana
Marakana - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
Pratite nas
Crvena zvezda je na današnji dan pre 33 godine postala prvak Evrope, pobedivši Olimpik Marsej u velikom finalu na stadionu „Sveti Nikola“ posle boljeg izvođenja penala, a predsednik Svetozar Mijailović poručio je da je Bari uspomena za ceo život.
U kalendaru svakog zvezdaša crvenim slovima upisan je 29. maj, dan kada je Crvena zvezda postala prvak Evrope pobedom nad Olimpik Marsejom na stadionu „Sveti Nikola“ u Bariju 1991. godine.
„Svakom zvezdašu je taj dan jedna velika uposmena, meni posebno jer sam doživeo nešto o čemu su maštali mnogi fudbaleri i generacije iz nas“, rekao je Mijailović za klupski sajt povodom 33 godine od istorijskog uspeha u Bariju.
Prisetio se Mijailović kako je sve to izgledalo 29. maja 1991. godine.
„Pred utakmicu i tokom samog susreta vladao je konstantni stres, ali je posle usledila erupcija oduševljenja. Ne mogu opisati osećaj kada čujete da ceo stadio peva „Đurđevdan“, objasnio je Mijailović.
U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Crvene zvezde ističe se da Zvezdin karavan kreće na put i da će prvi grad koji će posetiti crveno-bela delegacija, biti Bar.
„Postala je već tradicija godinama unazad. Želimo da našim navijačima koje imamo i van Beograda, pružimo priliku da vide i slikaju se sa čuvenim trofejom, koji je pre 33 godine stigao u naše vitrine. Karavan obilazi celu državu, region, a počeće u Crnoj Gori“, istakao je Mijailović.
Aleksandar Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
SPORT
Od Rusije do Nemačke – Jovanović se oglasio zbog spiska: „Precrtan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala