- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev trener zabrinuo Srbiju: „Nisam siguran“

© AP Photo / Abbie ParrNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Centralna tema u košarkaškim krugovima posle eliminacije Denvera iz plej-ofa NBA lige je učešće Nikole Jokića sa Srbijom na Olimpijskim igrama. Trener Nagetsa Majkl Meloun pričao je o tome, a njegove reči mogle bi da zabrinu sve one koji navijaju da se najbolji košarkaš planete stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću i nacionalnom timu.
Meloun nije rekao da Nikola Jokić neće igrati, niti da da će igrati, ali on smatra da je telo centra i lidera Denvera umorno i da mu je potreban odmor.
„Približavaju se Olimpijske igre u Parizu i nisam siguran kakva je Nikolina konačna odluka. Ali, ako bude igrao to je dodatna 'kilometraža' na njegovom telu. Dobio sam podatak da je Jokić u prethodnih pet-šest sezona drugi u NBA ligi uz Tejtuma, što je previše minuta za jednog visokog igrača. Moraćemo da budemo pametniji što se tiče nekih stvari, kako bismo se pobrinuli da kada dođemo do plej-ofa , Jokić može da bude u stanju da igra svoju najbolju košarku. Ne samo on, nego i drugi bitni igrači“, istakao je Meloun.
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SPORT
„Harakiri“ Srbije protiv Japana – komplikuje se odlazak na OI
Trener Denvera još jednom je apostrofirao reč umor kada su u pitanju, ne samo Jokić, već i ostale udarne igle tima iz Kolorada.
„Vratimo se na sedmi meč finala, nije Jokić bio najiscrpljeniji, mnogo smo tražili od Gordona, Portera, Kalvdel-Poupa. Umor je uzeo danak“, istakao je strateg, sada već bivšeg prvaka NBA lige.
Kada je u pitanju NBA liga, u noći između četvrtka i petka odigran je drugi meč finala Istočne konferencije i Boston je poveo sa 2:0 u seriji protiv Indijane, pobedivši rezultatom 126:110.
Blistao je Džejlen Braun i ubacio je čak 40 poena za trijumf Kelta, Dejtum i Vajt brojali su do 23. Naredni meč na programu je u noći između subote i nedelje, Indijana će tada ugostiti Seltikse.
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Partizan bez Nanelija i Dozira u KLS – Zvezda precrtala četvoricu stranaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala