- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Harakiri“ Srbije protiv Japana – komplikuje se odlazak na OI

© Foto : CEV - Conny Kurth / www.kurth-media.deSrpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
Pratite nas
Odbojkaši Srbije doživeli su neočekivan i ubedljiv poraz od Japana rezultatom 3:0, po setovima 25:20, 25:16, 25:22 u drugom meču prvog vikenda Lige nacija u Rio de Žaneiru, čime su zakomplikovali sebi život za odlazak na Olimpijske igre u Parizu
Izabranici selektora Igora Kolakovića pobedili su na startu Iran sa 3:1, da bi usledio „harakiri“ protiv Japana u Brazilu, gde je odigran meč. Srbija će naredni susret odigrati u noći između petka i subote, dva časa iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, a rival će joj biti domaćin kvalifikacionog turnira – Brazil.
Japance je do neočekivanog trijumfa nad grogiranim Orlovima predvodio Kai sa 10 poena. S druge strane, najefikasniji u redovima Srbije bili su Ivović i Luburić sa po osam poena, dok su Kovačević i Atanasijević imali po pet.
Srbija će posle poraza od Japana igrati još sa Brazilom i Nemačkom, taj meč je na programu u nedelju od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.
Svaka reprezentacija će tokom nedelje odigrati četiri utakmice, ukupno 12 mečeva za tri takmičarske sedmice, posle čega će biti poznati svi putnici na Olimpijske igre u Parizu.
Prva nedelja igra se u Brazilu i uveliko je u toku, Srbiju zatim očekuju turniri u Otavi i u Ljubljani.
Na finalni turnir koji je na programu u Lođu od 27. do 30. juna, plasiraće se domaćin Poljska i još sedam najuspešnijih reprezentacija.
Za srpske odbojkaše Liga nacija je borba za plasman na OI. Izabranici Igora Kolakovića moraju da pobeđuju i da skupljaju bodove kako bi sačuvali poziciju na FIVB rang listi koju su imali pre početka takmičenja.
Olimpijske vize već su „overili“ Francuzi kao domaćini i još šest reprezentacija koje su bile najuspenije na kvalifikacionim turnirima, a to su: Poljska, Amerika, Japan, Brazil, Nemačka i Kanada.
OStalo je još pet upražnjenih mesta i njih će popuniti najbolje reprezentacije sa kontinenata koji nemaju predstavnike, da bi učešće pripalo i najboljoj ekipi sa svetske rang liste FIVB.
Srbija je bila „viđena“ na OI pre početka Lige nacija zbog najboljeg plasmana, ali je poraz od Janapa, doveo do toga da ta pozicija sada bude u rukama Kube.
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Srbija ostala bez Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala