- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan bez Nanelija i Dozira u KLS – Zvezda precrtala četvoricu stranaca

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana će u završnici KLS biti bez Džejmsa Nanelija i Pi-Džej Doužera, potvrdio je klub iz Humske. Kako pravila takmičenja nalažu da ekipe mogu imati četvoricu licenciranih inostranih igrača, tako je bilo jasno da će Željko Obradović morati da se odrekne trojice.
Frank Kaminski je posle poraza u finalu plej-ofa ABA lige napustio Srbiju i zaputio se ka Sjedinjenim Američkim Državama, dok je Željko Obradović potvrdio da će još Naneli i Doužer biti van stroja, saopštivši spisak od 13 igrača na koje računa za sam kraj KLS.
„Imamo dosta povređenih igrača i nekih drugih problema, ali u kojoj god situaciji da se nalazimo uvek je najvažnije da reagujemo na pravi način. Sutra počinjemo Košarkašku ligu Srbije u situaciji koja je isuviše delikatna što se nas tiče. Želimo da samo sve od sebe i da igramo najozbiljnije KLS, to je jedina želja koju imamo“, istakao je Obradović na konferenciji.
Za Partizan će u plej-ofu KLS igrati: Džejlin Smit, Zek Ledej, Savo Drezgić, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Kevin Panter, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Dimitrijević, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka i Bruno Kaboklo.
Interesantno je da i Džejmsu Naneliju i Pi Džej Doužeru ističu ugovori na kraju sezone, s tim što to što su „precrtani“ u KLS ne znači da je saradnja okončana. Velika je verovatnoća da će sa Nanelijem uskoro biti započeti pregovori o nastavku saradnje.
Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će u završnici plej-ofa Superlige Srbije nastupiti sa 15 licenciranih igrača. U saopštenju se navodi da će u timu „crveno-belih“ pored 13 seniora nastupiti i dva igrača iz mlađih kategorija, 2006. i 2007. godište.
Crvena zvezda nije registrovala četvoricu košarkaša za nastup u završnici SLS. Za „crveno-bele“ neće igrati Adam Hanga, Džavonte Smart, Majk Tobi i Fredi Gilespi.
Za Crvenu zvezdu će polufinalu plej-ofa SLS igrati: Stefan Lazarević, Miloš Teodosić, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Branko Lazić, Džoel Bolomboj, Dalibor Ilić, Nemanja Nedović, Rokas Gedraitis, Jago dos Santos, Nikola Topić, Hauard Tompkins, Relja Radovanović, Andrej Kostić i Stefan Marjanović.
„Crveno-beli“ će u polufinalu plej-ofa SLS igrati protiv FMP Železnika. Prvi meč je na programu sutra od 20.30 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“.
Polufinalna serija se igra na dve pobede, a naredni meč je na programu u ponedeljak u Železniku od 18 sati. Crvena zvezda je ove sezone osvojila Kup Radivoja Koraća i regionalnu ABA ligu.
Nikola Jokić Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Nikola i Luka u najboljoj petorci NBA lige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala