- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

KK Partizan: Ko je isekao minut snimka?; KK Zvezda: Naučna fantastika /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
Pratite nas
Košarkaški klub Partizan oglasio se posle navoda KK Crvene zvezde da je Džejms Naneli naneo teške telesne povrede Stefanu Lazareviću, a potom je usledilo i novo oglašavanje crveno-belih.
Saopštenje crno-belih, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba, prenosimo u celosti i bez ispravki.
„Džejms Naneli je prvi napadnut od strane Stefana Lazarevića, koji ga je uhvatio za vrat, nakon čega je igrač Partizana uzvratio, što se može videti na kompletnom snimku sigurnosnih kamera. Na žalost, jedini snimak koji to može da potvrdi nije kompletan jer na njemu nedostaje period od 11:01:28 do 11:02:32 i KK Partizan poziva da se hitno uključe nadležne službe kako bi vratile izbrisani snimak i utvrdile ko je isti izbrisao!
Tražimo da onaj ko je snimak obrisao, odgovara u skladu sa zakonom. Na dostupnim snimcima se vidi i kako Lazarević izlazi iz svlačionice za Nanelijem u želji da se raspravi, kao i kako skače na igrača Partizana koji se nalazi na zemlji. Pozivamo obezbeđenje Beogradske arene da nam bez odlaganja dostavi kompletan snimak, a mi ćemo ga javno objaviti.
Pozivamo medije da javno speru ljagu sa imena Džejmsa Nanelija, sa istim publicitetom kao što su mu ljagu naneli nakon saopštenja Crvene zvezde.
Razumemo povišene tenzije u finalnoj seriji, ali pozivamo i igrače i navijače da ne nasedaju na iscenirane napade i zadrže pribranost. Da se pobednik finalne serije odluči na terenu, a ne uz pomoć saopštenja kojima naš rival svakodnevno podiže tenzije.
KK Partizan Mozzart Bet javnosti daje na uvid dostupne snimke i pozova sve da sami procene ko bi i zbog čega mogao da obriše ključni deo snimka sa kamere koja snima od svlačionice Partizana.
I za kraj, KK Partizan kao kuriozitet dodaje da je sportski direktor KK Crvena zvezda Milan Dozet nakon incidenta predlagao predstavnicima Partizana da se sve zaboravi i snimci obrišu. KK Partizan je to odbio!“
Košarkaški klub Crvena zvezda poručio je danas, nakon što je KK Partizan u saopštenju izneo tvrdnju da na video snimku incidenta između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića koji je prethodno objavila Zvezda nedostaje minut da to "spada u domen naučne fantastike".
"KK Crvena zvezda primoran je ponovo da se oglasi, jer su saopštenja ispostavlja se, jedini način da sprečavamo neistine kojih je sve više, i otkrivamo javnosti šta se zapravo događa! Novi spin i saopštenje u kome se navodi da je "neko isekao minut snimka" i to pošto je prvotimac našeg kluba Stefan Lazarević već dao izjavu policiji i nadležnim organima već spada u domen naučne fantastike", stoji u novom saopštenju Zvezde.
Ističe se da Zvezda nije već više od mesec dana korisnik usluga Beogradske arene, od utakmice četvrtfinala plej-ofa ABA lige protiv Studentskog Centra.
"Prvi put smo se našli u Areni posle mesec dana u nedelju, i nemamo nikakvih mogućnosti da tehnički obrađujemo bilo kakve snimke nadzornih kamera iz ove dvorane, kao što nečija mašta umišlja! Ako minut snimka nedostaje to bi trebalo da obrazloži rukovodstvo Arene i njihovo tehničko osoblje, jer je KK Crvena zvezda objavio kompletan snimak do koga je došao u posed, a ne "isečenu" verziju i komad po sistemu "kako nama odgovora", dodaje se u saopštenju.
Ističe se da je činjenica je da je igrač KK Crvena zvezda Stefan Lazarević zadobio dva udarca i povrede zbog kojih ne može da igra košarku.
Dodaje se da se na meti neistina u Partizanovom saopštenju našao i sportski direktor KK Crvena zvezda Milan Dozet iako nije bio fizički prisutan kad se incident dogodio, "već se posle njega u civilizovanom razgovoru sa prvim trenerom KK Partizan, koji takođe nije prisustvovao incidentu, složio da tenzije moraju pod hitno da se spuste".
"Sve ostalo spada u domen grubih neistina u kojima neko umišlja, valjda po modelu autoprojekcije da ovakav incident može da se zataška i to uz veliki broj svedoka i snimke kamera? Jedina nepobitna činjenica je da KK Crvena zvezda nema svog igrača u trećoj utakmici na raspolaganju zbog povreda koje je zadobio, kao ni da sportski direktor kluba po svojoj poziciji ne može samostalno da donosi ovako krupne odluke poput zataškavanja ovako velikog incidenta", zaključuje se u saopštenju Zvezde.
Stefan Lazarević - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
SPORT
Tužilaštvo: Lazarević zadobio laku telesnu povredu
Kako su preneli mediji, do incidenta je došlo ranije danas u Beogradskoj areni, kada su se igrači mimoilazili prilikom smene ekipa na šuterskom treningu.
Košarkaši Partizana dočekaće večeras od 20.30 časova u Areni ekipu Crvene zvezde u trećem meču finala plej-ofa ABA lige.
Crvena zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.
KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2024
SPORT
KK Zvezda: Naneli naneo teške telesne povrede Lazareviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala