- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Koktel ludila je konačno dobio epilog /video/

© AP Photo / Darko VojinovicMakabi - Panatinaikos
Makabi - Panatinaikos - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Pratite nas
Košarkaši atinskog Panatinaikosa postali su drugi učesnici završnog takmičenja Evrolige posle pobede nad Makabijem u petoj utakmici neverovatne serije rezultatom 81:72.
Panatinaikos je na domaćem terenu uspeo da ostvari treću pobedu neophodnu za dobijanje vize za mesto među najboljih četiri ekipa Evrolige i time na trijumfalan način okonča seriju obeleženu sukobima, protestima, pretnjama, navijačkim ekskalacijama, ali i najvažnije – briljantnim košarkaškim potezima.
Panatinaikos - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
SPORT
Kloaka /foto, video/
Panatinaikos se pridružio madridskom Realu na prva dva mesta za završno takmičenje, a ostala dva učesnika biće odlučena takođe u majstoricama – Barselona će dočekati Olimpijakos, a Fenerbahče ekipu Monaka i ti dueli su zakazani za četvrtak.
Ludilo u dvorani OAKA u Atini počelo je još sat vremena pre starta utakmice, navijači domaće ekipe su napravili neverovatnu atmosferu u kojoj su dočekali igrače obe ekipe.
Nije sve to uticalo na gostujuću ekipu, Makabi je odlično ušao u utakmicu i u četvrtom minutu je stekao prvu osetniju prednost od 9:4 koja je potom narasla i na sedam poena posle koševa Brauna i Dibartolomea, ali je na svega posed zaostatka (21:19) rezultat vratio Slukas za kraj prve deonice.
Trojkom Nana Panatinaikos je poveo, kako u prvom tako i u četvrtom minutu drugog kvartala, imao je Makabi odgovor na sve, pa i čudnim košem Klivlenda koji je promašio zakucavanje, ali se lopta potom „udavila“ za vođstvo od 34:32.
Više raspoloženih igrača imao je Makabi, Papapetru i Slukas su pokušavali i uspeli su da održe egal, a za preokret je promašio Nan u poslednjem napadu – nije uspeo da iskoristi zicer pa se na veliki odmor otišlo sa 41:41.
Nastavilo se u istom ritmu, Makabi je prvi stekao prednost, rasla je nervoza kod domaćih, ali ne i kod Nana koji je trojkom izjednačio na 46:46 posle dva promašena penala Lesora.
Usledio je niz smena u vođstvu do izjednačenja na 56:56 poenima probuđenog Ernangomesa, jednog od najskupljih igrača Panatinaikosa koji je često bio na udaru trenera Atamana.
Novim preokretom Panatinaikos je poveo sa 58:56, što je bio i rezultat posle odigranih 30 minuta, a već posle pauze su sa nova dva poena kompletirali seriju od 11:3.
Hrabra odluka sudija da Dibartolomeu dodele tehničku grešku za simuliranje dala je domaćima šansu da stignu do pet poena prednosti, propustili su gosti nekoliko prilika da umanje zaostatak, ali umesto toga Nan je ubacio trojku za ogromnih 64:56 na nešto manje od sedam minuta do kraja.
Panatinaikos je posle tehničke greške za trenera Makabija Odeda Kataša stigao i do dvocifrene razlike, petom trojkom je Nan postavio 71:61, usledio je obračun njega i Brauna u kom bivši igrač Crvene zvezde nije imao podršku saigrača pa je na kraju ostao praznih šaka.
U finišu se razigrao i Matijas Lesor, iako je promašio čak 11 slobodnih bacanja, pa je na kraju Panatinaikos slavio sa 81:72 i prvi put posle 12 godina se plasirao na završno takmičenje.
Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
SPORT
Zvezda iz minusa do ubedljive pobede za finale – Partizan se „udavio“ u Morači i mora u majstoricu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala