- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda iz minusa do ubedljive pobede za finale – Partizan se „udavio“ u Morači i mora u majstoricu!

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićPartizan - Crvena zvezda
Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana poraženi su u drugoj utakmici polufinala ABA lige od Budućnosti sa 74:73 i serija se seli u Beograd gde će u majstorici biti odlučen finalista. U drugom polufinalu Crvenoj zvezda je uprkos slabom startu uspela da zabeleži ubedljivu pobedu nad Megom, drugu u seriji, dovoljnu za plasman u finale, rezultatom 94:69.
Iako je petnaestak minuta Partizan bio u zaostatku, uspeo je nekako da stigne do napada za pobedu, ali je Avramović promašio šut zbog čega se polufinalna serija nastavlja i to u petak u Beogradu.
Nadmudrivali su se i igrači i treneri na startu utakmice u podgoričkoj hali „Morača“, probala je Budućnost sa tri visoka igrača, Partizan je pokušavao sa većim brojem spoljnih, nizali su se poeni na obe strane, ali su domaći delovali ozbiljnije.
Razlog tome je čvrsta odbrana, udvajali su bekovi Budućnosti plejmejkere Partizana već pri prenosu lopte, crno-beli su često grešili i uprkos dobroj igri u napadu dozvolili su crnogorskom sastavu da se približi i ima samo tri poena zaostatka posle prve deonice (23:20).
Budućnost je nastavila da pritiska i preokrenula je rezultat u svoju korist, nizale su se greške igrača Partizana, a domaći su nastavili sa veoma agresivnim pristupom koji im je doneo mnogo dobrih momenata.
Partizan nije imao fokus, problem su bili i ziceri, trener Obradović je morao često da reaguje korekcijama i tajm-autima pa su gosti ipak uspeli da vrate razliku na svoju stranu i odu na veliki odmor sa vođstvom od 40:36.
U sličnom ritmu je nastavljena igra, koš za koš, greška na grešku, a na polovini treće deonice bilo je izjednačeno na 50:50.
Razigrali su se domaći, stekli su i najvećih pet poena prednosti u dva navrata, a treći put je to bilo za finiš deonice, rezultatom 62:57.
Putanjom nizbrdo nastavio je Partizan, dva minuta nije uspeo da postigne poen, rival je podizao prednost, Obradović je ponovo reagovao minutom odmora, ali nije razdrmao svoju ekipu koja je ostala i bez Kaminskog koji je iksljučen posle sukoba sa igračima Budućnosti pri rezultatu 67:59 za domaće.
Uzavrele su strasti, navijači su pokušali čak i da upadnu na teren, pojačane su mere obezbeđenja, grešili su i domaći pa je Partizan smanjio zaostatak na krilima Smailagića i Pantera, ali je potom kapiten doneo niz loših odluka, promašivao je i slobodna bacanja i sprečio egal.
Na tri minuta do kraja domaći su imali tri poena prednosti (70:67), na stotinak sekundi do kraja Avramović je ponovo postavio tu razliku, ali potom nije uspeo da zagradi Tanaskovića koji je ubacio lake poene za novih pet poena prednosti za Budućnost.
Partizan je pokušavao da izbegne scenario vraćanja serije u Beograd, Avramović nije hteo da šutne trojku na tri poena zaostatka, išao je na ulaz i izborio slobodna bacanja, pogodio je oba za minimalnu razliku, usledili su penali za Kamenjaša koji je promašio oba, ali Avramović nije pogodio za pobedu pa su domaći slavili sa 74:73.
Najefikasniji u timu Partizana bili su Panter sa 17 i Dozir sa deset poena, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Ferel sa 13 i Kamenjaš sa 12.
© Foto : ABA liga / Budućnost VOLI / Filip RoganovićBudućnost - Partizan
Budućnost - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Budućnost - Partizan
U drugoj utakmici večeri Mega je na sjajan način ušla u meč sa favorizovanom Crvenom zvezdom i povela je sa 9:0, ali su crveno-beli serijom 10:3 uspeli da se vrate u egal, na četiri minuta do kraja prve deonice.
Ipak, Mega je nastavila da igra svoju igru, odlično je branila napade Zvezde i realizovala svoje, stigla je do dvocifrene prednosti u finišu deonice.
Zakuvalo se na terenu na pet sekundi do kraja, posle faulova i tehničkih grešaka Mega je dobila priliku za lake poene, usledila i nesportska na drugoj strani, Zvezda je smanjila razliku, ali su domaći ipak na mali odmor poneli sedam poena viška – 26:19.
Na krilima Fredija Gilespija koji je nanizao sjajne poteze na obe strane Zvezda je preokrenula rezultat na 30:28, odgovorio je mladi Bogoljub Marković i ispratio brzi ritam utakmice u kom je Mega povratila prednost.
Rezultat je ponovo prevagao na stranu Zvezde, dva minuta do kraja poluvremena, serijom 14:0 su se odlepili i na veliki odmor otišli sa vođstvom od 47:37, a do polovine treće deonice razlika je narasla i na 15 poena što je praktično značilo i kraj svih nada mladog tima Mege da će izboriti produžetak serije i majstoricu.
Posle treće četvrtine Zvezda je vodila sa 76:53 i ostalo je samo da se vidi koji će biti konačan rezultat - na kraju 94:68 za crveno-bele koji su obezbedili plasman u finale ABA lige gde će se sastati sa boljim iz duela između Partizana i Budućnosti, uz prednost domaćeg terena.
Zvezdu su predvodili Rokas Gedraitis sa 20 i Fredi Gilespi sa 16 poena, a na drugoj strani su Bogoljub Marković i Ilija Milijašević imali po 13 poena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala