- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kloaka /foto, video/

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISPanatinaikos
Panatinaikos - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
Pratite nas
Dvorana Oaka u Atini već decenijama unazad je jedno od najvrelijih košarkaških mesta, ali je tandem Dimitris Janakopulos – Ergin Ataman učinio da ona dobije i nešto drugačiji, pežorativni prizvuk.
Plej-of serija Evrolige između Panatinaikosa i Makabija je izvukla najgore iz Atinjana, najpre su objavili nezapamćeno saopštenje, posle startnog poraza, pominjujući termine koji dosad nisu korišćeni u košarkaškom rečniku.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
SPORT
Nezapamćeno košarkaško saopštenje – od „grubih operacija“ do „masakra“: „Pokažite nam poštovanje“
Potpuna mobilizacija u Atini značila je i dolazak gazde kluba, ekscentričnog naslednika imperije Janakopulos, Dimitrisa, koji se u dvorani Oaka ponašao baš tako – kao gazda.
Iz prvog reda je gledao utakmicu kao u svojoj dnevnoj sobi, palio je cigaretu za cigaretom, razgovarao telefonom i urlao na sudije.
Bez posledica.
Da stvari budu još gore pobrinuli su se košarkaši sukobom u tunelu, posebno ratoboran je bio, kao po običaju Matijas Lesor, a značajno se potrudio i Kostas Slukas, čovek koji je letos izazvao veliki potres u Grčkoj prelaskom iz velikog rivla Olimpijakosa u redove atinskih „zelenih“.
Sve je začinio, kao i obično, Ergin Ataman, turski trener na privremenom radu u Atini koji je optužio Izraelce da su mu pretili cionistima.
Potpuni cirkus i košarkaška kloaka, a leteći cirkus Atinjana će sledeću stanicu u Evroligi imati u Beogradu, gde Makabi igra kao domaćin i navodno čak želi da iz Tel Aviva dovede i svoje navijače – pravi put ka novom spektaklu za ljubitelje skandala dok će košarka, kao po pravilu, ostati u drugom planu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala