- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odluka da ne brani za Srbiju u Parizu naterala legendu da se povuče: „Hvala svima“

© AFP 2023 / MARTIN BERNETTIBranislav Mitrović
Branislav Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Branislav Mitrović, legendarni golman vaterpolo reprezentacije Srbije, doneo je odluku da završi karijeru. Trofejni srpski vaterpolista želeo je da se penzioniše posle Olimpijskih igara u Parizu, ali prethodno je saznao da se njegovo ime neće naći na spisku.
Preko 200 mečeva u reprezentaciji Srbije, dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara (2016, 2020), zlato sa Svetskog prvenstva(2015), četiri zlata sa Evropskog prvenstva, sve je to Branislav Mitrović tokom svoje karijere ostvario.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Novak saznao put do titule u Rimu: Ponovo kreće od Rusa – u finalu moguć susret sa Nadalom
Za Srbiju se uvek borio srcem i želeo je da igrajući za nju i završi karijeru, ali nije se dalo. Srpski golman saznao je da Uroš Stevanović, selektor reprezentacije, planira u Pariz da vodi mlađe, pa je tako odlučio da je već sada vreme za povlačenje.

„Hvala svim klubovima koji su mi pružili priliku da igram za njih. Hvala mojim drugarima. Hvala mojim roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. I hvala mojoj porodici bez koje sve ovo ne bi imalo smisla“, napisao je Mitrović na društvenim mrežama.

Sa Srbijom je još osvojio i šest Svetskih liga, bio je šampion i Mediteranske igara, dok je veliki trag ostavio i u klupskoj karijeri.
Karijeru je započeo u Vojvodini, a za Partizan je igrao u periodu od 2007. do 2010. godine. Potom je nastupao za Ferencvaroš, Debrecin, Eger, OSC i na kraju Vašaš.
Da će se povući otkrio je nedavno za Radio- televiziju Vojvodine kada je i objavio da je saznao da neće ići na Igre.
„Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu i zato sam igrao sve do sada, međutim sada sam dobio tu informaciju od selektora i to je to. Jednostavno, bez obzira na to, završavam svoju igračku karijeru, okrećem se drugim stvarima“, rekao je 39-godišnji Mitrović .
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Amerikanac veruje u „buđenje“ srpskog asa: „Nikola Jokić je kao veštačka inteligencija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala