- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak saznao put do titule u Rimu: Ponovo kreće od Rusa – u finalu moguć susret sa Nadalom

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u drugom kolu mastersa u Rimu igraće protiv Romana Safijulina ili kvalifikanta. Kao prvi nosilac srpski as oslobođen je prvog kola. Žreb je održan ispred veličanstvene „Fontane di trevi“.
Baš kao i Monte Karlu Novak Đoković učešće u Rimu mogao bi da počne od Rusa, dok ga u trećem kolu potencijalno čeka Jakub Menšik kojem je srpski as pomagao tokom karijere. Mladi Čeh igraće protiv Brazilca Tabila koji je dobar na šljaci pa bi tako i on mogao da se nađe na Novakom putu.
U osmini finala mogao bi naiđe na Karena Hačanova ili Franciska Serundola , dok je favorit za četvrtfinale Kasper Rud. Sa druge strane biće Aleksandra Zverev i Grigor Dimitrov, pa bi pobednik tog potencijalnog susreta mogao da bude prepreka za prvog tenisera sveta u polufinalu.
U drugom delu žreba su i Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas , kao i Rafael Nadal koji sa Novakom mogu da se sastanu tek u finalu.
Srpski as je u „večnom gradu“ osvojio šest titula u karijeri, a put do sedme čini se nije mogao da bude bolji.
Na mastersu u Rimu ove godine nema Karlosa Alkarasa i Janika Sinera zbog povreda, dok sa problemima dolaze Danil Medvedev i Andrej Rubljov, koji su se žalili na povrede u Madridu.
Kada je reč o ostalim srpskim teniserima Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv Lorenca Sonega, dok je Miomiru Kecmanoviću protivnik kvalifikant.
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Olgin „skok“ i napad na Večni grad za istoriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala