- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Olgin „skok“ i napad na Večni grad za istoriju

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Najbolja srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za deset mesta na najnovijoj VTA listi i trenutno je 112. na svetu. Ćerka legendarnog košarkaša Predraga Saše Danilovića ima priliku da se prvi put u karijeri domogne i Top 100 u slujaču dobrog rezultata u Rimu.
Olga je kroz kvalifikacije uspela da se domogne glavog žreba na Mastersu u Madridu i uspela je da pobedi Klaru Burel, usledio je epski meč sa Amerikankom Danijel Kolins u kom je Danilovićeva pala posle drame i borbe u tri seta.
Upravo je najbolja srpska teniserka nove bodove zaradila u španskoj prestonici, što joj je popravilo plasman za devet mesta, te je sa 698 bodova 112. na VTA rang-listi.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Rus pod anestezijom pokorio Madrid
Olga koja se nedavno oporavila od duže povrede, uzela je učešće u kvalifikacijama za Masters u Rimu, pa bi u slučaju da se domogne glavnog žreba i ponovi partije iz Madrida ispisala istoriju i prvi put ušla u Top 100.
Najbolji plasman u karijeri Danilovićeva je imala pre godinu tana, tačnije u aprilu 2023. godine kada je bila 104. na VTA listi.
Ood ostalih srpskih teniserki Natalija Stevanović je popravila učinak i skočila je za tri pozicije, trenutno je 186. na svetu, a Dejana Radanović je nazadovala za tri mesta i zauzima 228. mesto.
Poljakinja Iga Švjontek je trijumfom u Madridu dodatno uvećala prednost u odnosu na drugu teniserku planete Beloruskinju Arinu Sabalenku, koju je pobedila u finalu. Iga ima 10.910 bodova, dok drugoplasirana Beloruskinja ima 7.498.
Amerikanka Koko Gof je treća sa 7.311, te sledi Jelena Ribakina (6.673). U Top 10 su još: Džesika Pegula, Marketa Vondroušova, Ćinven Ženg, Marija Sakari, Ons Žaber i Jelena Ostapenko.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Đoković i dalje broji – „kupio“ je još vremena na tronu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala