- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac veruje u „buđenje“ srpskog asa: „Nikola Jokić je kao veštačka inteligencija“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Posle fantastične serije protiv Lejkersa, Nikola Jokić i Denver nisu uspeli na isti način da otvore polufinale sa Minesotom koja je pobedila u prvom meču. Međutim, to je tek početak, a Harison Vind, američki novinar veruje da će Jokić u toj seriji biti sve bolji jer funkcioniše kao veštačka inteligencija.
Falila je Nikoli Jokiću podrška saigrača na terenu u prvom meču sa Minesotom koju je do pobede vodio odlični Entoni Edvards. Međutim i sam srpski as može da odigra bolje što se od njega očekuje u nastavku serije.
„Očekujem da u drugoj utakmici serije Nikola Jokić odigra utakmicu kojom će poslati poruku. Jokić je kao veštačka inteligencija – postaje bolji kako serija odmiče. Što više sazna o vama, što više igra protiv vas, što više puta se okuša protiv vaše odbrane, to će bolje igrati“, rekao je uvaženi Harison Vind.
Osim što je u ulozi prve zvezde tima, dvostruki MVP često zna da preuzme na sebe i ulogu trenera, a američki novinar smatra da je u tome bolji od Majkla Melouna.
„Jokić je pametniji od vašeg glavnog trenera, pametniji je od svakoga u vašoj ekipi. Očekujem da postepeno počne da 'rešava' odbranu Timbervulvsa. Mislim da će taj proces početi u drugoj utakmici serije“, istakao je Vind.
Srpski as posle prve utakmice nije bio previše zabrinut, ali je istakao da je Minesota pokazala da je zasluženo prva na Zapadu.
Drugi meč Nagetsa i Timbervulvsa igra se u utorak u četiri sata ujutru.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Rus pod anestezijom pokorio Madrid
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala