- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Bugarski Paspalj“ šokiran Amerikom: „Sve je jako čudno“

© Foto : FIBASaša Vezenkov
Saša Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Posle osvajanja MVP priznanja u Evroligi Saša Vezenkov, bugarski košarkaš, otpočeo je svoju NBA karijeru u Sakramentu. Na kraju svoje prve sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu Vezenkov ističe da mu je bilo čudno i da će raditi na tome da se još više poboljša.
Očaravajuće nastupe imao je Saša Vezenkov u Evroligi, ali bilo je vreme da napravi korak dalje. Otišao je igrač sa nadimkom bugarski Paspalj u NBA ligu gde je u Sakramentu odigrao 42 utakmice.
Prosečno je beležio 5,4 poena i 2,3 skoka po meču, a kada se svi utisci saberu Saša kaže da mu je bilo čudno.
„Sve u svemu, mogu reći da je to bila čudna sezona. Usponi i padovi, nova igra, novi život. Nekoliko povreda. Pokušao sam da se prilagodim što je brže moguće“, rekao je Vezenkov.
Pričao je bugarski košarkaš koliko ga je oduševio talenat NBA igrača.
„Pre svega, talenat koji igrači imaju ovde, to je ludo. Vidite to na televiziji, ali uživo je nešto drugo. Osim toga, tempo igre. Brza tranzicija, sve. Moram sve da poboljšam“, istakao je Vezenkov koji veruje da ima prostora za napredak.
To što ima slobodno gotovo čitavo leto iskoristiće da radi na svojoj formi.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
SPORT
Jokić objasnio Amerikancima: „Trke konja su me naučile...“
„Radiću na svemu, kao i u svakoj vansezoni. Kada sam igrao u Evropi, nismo imali to vreme jer se sezona završava sredinom juna. Sada imam dosta vremena. To je najveća razlika. Zato NBA igrači imaju toliko vremena, posebno ako ne uđete u plej-of, pet ili šest meseci da rade na svojoj igri. Želim da poboljšam svoju igru uopšte“, objasnio je bugarski košarkaš.
Tokom sezone igrao je prosečno po 12 minuta, a iako je na momente pomislio da zaslužuje više, shvata da mora da radi da bi do toga došao.
„Ponekad sam razmišljao da bih mogao više da pomognem. Ponekad sam razmišljao da sam možda zaslužio da igram više. Ali pre svega, vidim sebe u ogledalu i prvo vidim svoje greške. Teško je. Mi smo ljudska bića. Volimo igru. Volimo da igramo. Ako pitate bilo kog igrača, on želi da igra više. Čak i momci koji igraju 35 minuta, ako ih pitate, reći će možda 40“, rekao je Vezenkov.
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2024
SPORT
Crvena zvezda posle osam godina osvojila titulu – Partizan pao u majstorici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala