- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić objasnio Amerikancima: „Trke konja su me naučile...“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Denver je prvi put pao pred Lejkersima u četvrtom meču starta plej-of serije NBA lige. Nikola Jokić odigrao je još jedan vanserijski meč krunisan tripl-dablom, ali nije paničio zbog poraza, već je poručio da je dosta toga naučio iz konjičkih trka i je sve i dalje otvoreno.
Nisu Lejkersi imali rešenje za genijalnog Somborca koji ih je napadao sa svih strana i terorisao njihov koš. To potvrđuju 33 poena, 14 skokova i asistencija, ali se na kraju pamti samo rezultat, a to je, ovoga puta, pobeda Lejkersa.
„Mislim, naravno da želim da pobedimo. Ali naučio sam da u konjičkim trkama nije važno kako krenete, nego kako završite. I, mislim... Danas nismo baš dobro završili. Nadam se da možemo da budemo bolji. Ali, da želimo da budemo u prednosti i da kontrolišemo igru, to sigurno. Ali izgleda danas se to nije dogodilo“, rekao je Nikola.
Jokić je svestan da je loša odbrana i veliki broj promašaja uticao da epilog bude kakav jeste – 119:108.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
SPORT
Jokićeva poezija u pokretu /video/
„Igrali su odlično u napadu, razbili su nas u reketu. S druge strane, mi nismo pogađali šuteve, što je uticalo na odbranu. Vodimo 3:1 i imamo priliku da u sledećem meču kod kuće, prođemo u narednu rundu“, rekao je lider Denvera.
Na pitanje koliko ga opterećuju faulovi kad mora da igra odbranu, kao i kako će Denver igrati u narednoj utakmici, koja bi mogla da odluči o plasmanu u narednu rundu plej-ofa, Jokić je odgovorio:
„Prvo, ja samo pokušavam da nateram protivnika da šutira preko mene, ili da mu bar otežam. Ne razmišljam o tome da ne napravim faul. Nisam ja dobar u odbrani, moj prijatelju. A, drugo, stvarno misliš da ću ti reći? Generalno, moramo da zaustavimo njihovu tranziciju i da ne primimo 80 poena iz reketa“, zaključio je Jokić.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
SPORT
Savršeni Jokić nedovoljan da se „počiste“ Lejkersi – Jović uzalud odličan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala