- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

I Španija ima svoje probleme – nema gol tehnologiju: „Vrhunac besmisla“ /video/

© AP Photo / Manu FernandezBarselona
Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
Pratite nas
Fantastični 257. „El klasiko“ u kom je Real na „Santijago Bernabeu“ slavio kasnim golom Džuda Belingema rezultatom 3:2, ostao je u sendi događaja iz prvog poluvremena, kada sudija Cezar Soto nije pokazao na centar posle udarca Jamala, kada je, čini se, lopta prešla gol-liniju, a sudija Barsi dodelio samo korner!?
Verovali ili ne, tek u Španiji nema gol tehnologije, iste ona koja već godinama postoji u Premijer ligi Engleske, kada sudiji čim lopta pređe gol-liniju automatski sat na ruci zavibrira, a on bez trunke razmišljanja kaže da je gol i pokaže na centar!
Toga u La Ligi ili Primeri, kako vam draže, nema!
I zbog toga je Ćavi, trener katalonskog diva koji posle poraza u „El Klasiku“ zaostaje ogromnih 11 bodova u odnosu na najvećeg rivala, šest kola pre kraja, osuo drvlje i kamenje na račun glavnog sudije.
„Neću da ćutim, svi su videli. Neka me kazne. To je moje mišljenje i moje viđenje, moj pogled na stvari. Vrlo sam ljut i razočaran jer. ako hoćemo da pričamo o tome da je španska liga najbolja na svetu, ali nema gol tehnologiju. Svi su videli da je lopta prešla gol-liniju. Od Hetafea, na početku sezone, pričam i upozoravam da mi se ne sviđa ono što vidim. Danas je bila kulminacija besmislenih stvari. Ukoliko hoćemo najbolju ligu na planeti, moramo da uvedemo gol-tehnologiju. Istakao sam pred utakmicu da bih voleo da sudija bude 'nevidljiv' i da sve protekne u redu. Ništa od toga, nažalost, nije se dogodilo“, istakao je kormilar Barselone.
Sporna situacija o kojoj bruji i tek će brujati fudbalski svet, odigrala se u 28. minutu pri rezultatu 1:1. Barselona je rano povela, već u šestom minutu, preko Kristensena posle velike greške Lunjina, da bi u 18. rezultat poravnao iz penala Vinisijus Žunior.
Ivica Zubac  - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
SPORT
Dalasovih osam za zaborav i Hrvat kao „iks faktor“ u Holivudu
A, onda je VAR odlučio da u 28. minutu dodeli Barseloni korner, a ne da signalizira sudiji glavnom sudiji da je gol. Procena iz VAR sobe jeste da lopta nije prošla celim obimom liniju, što brojni video klipovi koji kruže društvenim mrežama i internetom, demantuju.
Ipak, ono što je najvažnije jeste da je glavni sudija Cezar Soto posle u sporne situacije dodelio Barseloni samo korner.
Do kraja susreta Katalonci su uspeli po drugi put da šokiraju krcati „Santijago Bernabeu“, na kom je jedan od specijalnih gostiju bio Novak Đoković. Bili su tu još i Tom Brejdi, Karlos Alkaras i druge poznate ličnosti iz sveta sporta i filma.
Drugi pogodak za Barselonu postigao je Fermin Lopez, ali je Lukas Vaskez samo četiri minuta kasnije u 73. ponovo vratio rezultatski egal – 2:2.
Konačnih 3:2 postavio je fantastični Englez Džud Belingem u prvom od četiri minuta sudijske nadoknade. Englez je postao uz Kristijana Ronalda prvi fudbaler koji je 21. veku postigao barem po gol u prva dva El Klasika.
Do kraja španskog šampionata ostalo je još šest kola, Real Madrid je lider i ima 81 bod, dok drugoplasirana Barselona ima čak 11 manje.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Real Madrida Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
SPORT
Novak gledao spektakularni „El Klasiko“: Barselona povela dva puta – ali Real ima svog heroja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala