- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dalasovih osam za zaborav i Hrvat kao „iks faktor“ u Holivudu

© AP Photo / Ashley LandisIvica Zubac
Ivica Zubac  - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Klipersa poveli su na startu plej-of serije protiv Dalasa, nakon što su na svom parketu u Holivudu slavili rezultatom 109:97. Meč je rešen u drugoj četvrtini u kojoj su Mavsi ubacili mizernih osam poena!? Luka Dončić je susret okončao sa 33 poena, dok je „iks faktor“ kod domaćih bio Hrvat Ivica Zubac sa dabl-dabl učinkom.
Jedan Luka Dončić nije dovoljan za Holivud! Slovenac je uprkos 33 poena i 13 skokova odigrao meč za zaborav, jer osim što je njegov Dalas izgubio od Klipersa, on je uzeo čak 26 šuteva, ubacivši svega 11. Luka je trojke šutirao 4/12, dok je sa linije penala imao 7/8.
Odličan je bio Kajri Irving koji je imao 31 poen i sedam uhvaćenih lopti, četiri asistencije, uz daleko veće procente pogođenih šuteva iz igre – 10/18.
S druge strane, Los Anđeles Klipersi su bolje otvorili meč i dobili su prvu četvrtinu sa 34:22, dok su u drugoj bili još suroviji. Nestvarnom odbranom spustili su goste iz Teksasa na mizernih osam poena!?
Blistao je Hrvat Ivica Zubac sa 20 poena i čak 15 skokova uz jednu asistenciju za 33 i po minuta provedenih na parketu.
Najefikasniji igrač tima iz El-Eja bio je Džejms Harden sa 28 poena uz osam dodavanja ka saigračima. Razigrao se Harden, podsetio na stare slavne dane u tandemu sa Raselom Vestbrukom, s kojim je pre deset i kusur godina žario i palio u dresu Oklahome.
Vestbruk je susret okončao takođe sa dvocifrenim učinkom, nešto skromnijim jer je na svom kontu imao 13 poena uz po četiri skoka i isto toliko asistencija.
Za razliku od druge četvrtine u kojoj su Klipersi bili surovi – 22:8, usledila je treća u kojoj su oba tima cepala mrežice – 31:34.
Ipak, Dončiću i drugovima nije bilo spasa i povratka posle mizerne druge deonice, pa su na kraju pognute glave napustili parket – 109:97.
Posle tog susreta odigrana su još dva meča plej-ofa NBA lige, a Milvoki je bez prve zvezde Janisa Adetokumba uspeo da slavi protiv Indijana rezultatom 109:94, dok je Ohlahoma u dramatičnoj završici pobedila Nju Orleans Pelikanse – 94:92.
Kod Baksa je ulogu lidera i nedostatak Adetokumba nadoknadio Demijan Lilard. Iskusni američki plejmejker zatrpao je koš Pejsersa sa 35 poena, imao je šest skokova i tri asistencija, a podršku je imao od Krisa Midltona koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom 23 poena i 10 skokova.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
SPORT
Solidni Jović i Majami pregaženi – dominacija Bostona u prvom meču
U redovima Indijane najbolji je bio Paskal Sjakam sa 36 poena i 13 skokova.
Najdramatičnije je bilo u meču Oklahome i Nju Orleansa, gde su gosti imali šut za pobedu uz zvuk sirene.
Vodio je domaćin 94:92, a Si Džej Mekolum imao je trojku za pobedu uz zvuk sirene, ali je lopta završila na drugom obruču.
Zvezda večeri bio je Kanađanin Šaj-Gildžes Aleksander koji je pogodio trojku za 93:90, a meč je završio sa 28 poena.
NBA rezultati
L.A. Klipers – Dalas 109:97
Milvoki – Indijana 109:94
Oklahoma – Nju Orleans 94:92
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
SPORT
Kako je Jokić stigao u Denver: Smešna priča i jedan papir koji je presudio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala