- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak gledao spektakularni „El Klasiko“: Barselona povela dva puta – ali Real ima svog heroja

© AFP 2023 / JAVIER SORIANOReal Madrida Barselona
Real Madrida Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2024
Pratite nas
Fudbaleri Real Madrida savladali su Barselonu u 32. kolu La lige rezultatom 3:2 ,a „El Klasiko“ ispratio je i Novak Đoković. Pravi spektakl priređen je u Madridu, a glavni junak ponovo je kao i u Kataloniji bio Džud Belingem.
Otkazao je Novak Đoković učešće na mastersu u Madridu, ali je ipak došao u špansku prestonicu i to ne zbog tenisa već zbog fudbala.
Najbolji teniser sveta pratio je „El Klasiko“ koji je počeo na spektakularan način ranim golom u šestom minutu.
Barselona je povela preko Andreasa Kristensena i tako šokirala Real, koji je lako mogao da samo nekoliko minuta kasnije primi još jedan gol, što se ipak nije desilo.
U 17. minutu oboren je Luis Vaskez, a onda se povela žestoka rasprava, posle čega je odluka sudije bila penal. Šutirao ga je Vinisijus koji je zatresao mrežu za 1:1.
Desetak minuta kasnije dogodila se sporna situacija kada je Lunjin uspeo da skloni loptu sa gol-linije koju je šutunuo Jamal. Nekoliko minuta se većalo, a posle konsultacija sa VAR sobom sudija nije priznao pogodak.
Posle nekoliko minuta Barselona je tražila penal ponovo zbog Jamala, ali nije bilo govora o tome. Prvo poluvremena obeležila je i dirljiva scena kada je Frenki de Jong na nosilima napustio teren, a stadion Reala je aplaudirao.
Pretili su gosti, a onda i ponovo poveli u 69. minutu kada je Fermin Lopes zatresao mrežu nakon što se lopta odbila od Lunjina.
Zanemeo je „Santjago Bernabeu“, ali radost Barselone nije trajal dugo jer je posle četiri minuta Lukas Vaskez pogodio za novo izjednačenje. Strašno veliku šansu imao je Vinisijus, ali je Ter Štegen upisao neverovatno odbranu.
Prethodni duel u La ligi rešio je Džud Belingem, a to je učinio i u drugom duelu. Istekao je 90. minut, nadoknada je počela, a Belingem je sjajno pogodio desni ugao i tako rešio pitanje pobednika El Klasika.
Ovo je bila treća pobeda Reala u susretima sa Kataloncima ove sezone i ujedno verovatno i presudna za osvajanje titule prvaka Španije.
Svetsko prvenstvo u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
SPORT
Veliki Dušan doneo medalju koju Srbija čeka pola veka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala