- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Duljaj zamolio da ga ne zovu tokom derbija – setio se Dekija i poželeo Stefanu brz oporavak

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Igor Duljaj
Trener Igor Duljaj - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
Pratite nas
Igor Duljaj, trener Partizana, održao je konferenciju za medije pred 173. večiti derbi koji se igra u subotu od 18 sati na stadionu „Rajko Mitić“. Duljaj neće biti na klupi zbog suspenzije, a pričajući o prvom od dva derbija u samo četiri dana, dotakao se Dejana Stankovića, čijem sinu Stefanu je poželeo brz oporavak.
Podsetimo, najstariji sin legendarnog fudbalera nalazi se u bolnici u Milanu i dalje nije poznato šta je uzrok hospitalizacije, ali je Stanković prošlog vikenda napustio Mađarsku i Ferencvaroš kako bi bio uz naslednika, odakle se oglasio video-porukom.
Kako su Duljaj i Stanković drugovali u nacionalnom timu godinama, tako ne čudi što je trener crno-belih konferenciju počeo izlaganjem o Dekiju i Stefanu.
„Pre nego što krenemo sa pitanjima i odgovorima, želim da kažem šta mi je na srcu. Sport mi je omogućio da upoznam dosta divnih ljudi, među kojima je i moj bivši saigrač iz reprezentacije Dejan Stanković, koji vodi borbu sa starijim sinom Stefanom. Želim da ga pozdravim i da mu poželim da njegov sin što pre ozdravi“, poslao je Duljaj reči podrške.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
SPORT
Ostavka vajberom još odzvanja pod Bagdalom: „Klinački – možda je mislio da će neko da ga moli...“
Kada je fudbal u pitanju i 173. večiti derbi, Duljaj zbog četiri žuta kartona neće biti na klupi, a menjaće ga Albert Nađ. Kako je rekao, snosi krivicu za nepromišljen potez i žuti karton na Banovom brdu protiv Čukaričkog u porazu rezultatom 3:2, koji ga je udaljio od vođenja ekipe, onda kada je najteže i najpotrebnije, u večitom derbiju.
„Iskreno da kažem nije baš prijatna situacije. Nije fudbalska, ne znam da li se nekada desilo. Ima moje krivice jer sam dobijao zasslužene kartone. Već sam bio u jednoj ovakvoj situaciji kada je Stanojević bio suspendovan u Evropi. To može biti problem samo u komunikaciji, ali ekipa se svakako sprema nekoliko dana i oni će raditi ono što smo se dogovorili. Putem mobilnog telefon ćemo razgovarati, pa molim one koji imaju moj broj da me ne zovu tokom utakmice“, rekao je Duljaj.
Na pitanje gde će biti pozicioniran tokom utakmice na Marakani, odgovorio je:
„Još ne znam na kom delu stadiona ću biti. Svakako treniramo, kolege će imati instrukcije. Jedino na poluvremenu će biti telefonska komunikacija, da li je potrebna izmena. Zavisiće od rezultata, nema tu mnogo filozofije. Žao mi je što neću biti pored njih, mnogo je teže gledati sa tribina“.
U prethodnom odmeravanju snaga, brojčano slabiji Partizan odoleo je ljutom rivalu u Ljutice Bogdana – 2:2. Duljaj ne očekuje iznenađenja u 173. derbiju.
„Kolega Milojević, moj Šumadinac, poznaje našu ekipu i ima dosta kvalitetnih igrača u Zvezdi. Teško će biti iznenađenja, a mi ćemo učiniti sve što je do nas da pokažemo pravu partiju. Biće drugačiji derbi od prethodnog, gde smo dugo bili sa igračem manje i taj meč nije merilo. Nadam se da će biti mnogo golova i publike. U duhu tradicije derbija, ne smemo da ga osramotimo“, zaključio je suspendovani strateg crno-belih Igor Duljaj.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Mundijal `14. Finalni meč Nemačka - Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
SPORT
„Srpski zet“ progovorio o paklu na „Teatru snova“: „Stvarno hoćeš da znaš?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala