- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpski zet“ progovorio o paklu na „Teatru snova“: „Stvarno hoćeš da znaš?“

© Sputnik / Mariя Plotnikova / Uđi u bazu fotografijaMundijal `14. Finalni meč Nemačka - Argentina
Mundijal `14. Finalni meč Nemačka - Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
Pratite nas
Čuveni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger, koji je posle Bajern Minhena stigao u Mančester junajted, čiji je dres nosio od 2015. do 2017, prvi put je pričao o paklu koji je proživeo zbog Murinja. „Srpski zet“ Švajni koji je u braku sa bivšom teniserkom Anom Ivanović, bio je gost u podkastu kod Gerija Nevila, bivšeg saigrača i kapitena Junajteda.
Nikada do sada jedan od najboljih nemačkih veznih fudbalera u istoriji nije javno pričao o agoniji sa kojom se susreo na „Old Trafordu“, čuvenom „Teatru snova“, koji je za neke postao „Teatar košmara“.
Upravo je to slučaj sa „srpskim zetom“ Švajnijem, koji je do doslovce pitao bivšeg kapitena i desnog beka Gerija Nevila: „Stvarno hoćeš da znaš šta se desilo?“.
Nevil je klimnuo glavom, što je bio potvrdan odgovor, da bi ubrzo klimanje glave zamenila otvorena usta, zbog šokantnog otkrića Bastijana Švajnštajgera.
Nemac je s reputacijom ozbiljnog igrača i titulom prvaka sveta sa nacionalnim timom, stigao na Ostrvo, zaduživši opremu Mančester junajteda, gde, prema njegovim rečima, nije naišao na adekvatan tretman.
„Znaš Geri, trenirao sam sa Zlatanom Ibrahimovićem. On je za mene fudbaler koji ima viziju i sa kojim je sjajno igrati. Sutradan mi je bio rođendan. Džon Murto, sportski direktor kluba je bio tu, rekao mi je da nemam pristup svlačionici. Da mi je zabranjen pristup. Upitao sam ga zbog čega, na šta je on odgovorio da je trener tako rekao. Nisam prethodno dobio bilo kakvo upozorenje ili nagoveštaj. Jednostavno mi je rekao“, otkrio je Bastijan.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
SPORT
Ostavka vajberom još odzvanja pod Bagdalom: „Klinački – možda je mislio da će neko da ga moli...“
Usledila je konstatacija Gerija Nevila da je to automatski značilo da ga Žoze Murinjo očigledno više ne želi u svom timu.
„Da, to je tačno. Neko je mogao da mi saopšti to na normalan način. Ali, u redu. Otišao sam u svlačionicu sa mladim timom, trenirao sam sa igračima uzrasta do 16 godina. Izbacili su me iz 'A' tima tek tako'', rekao je Švajnštajger.
Na pitanje da li je ikada javno pričao o tome šta mu se dogodilo i kako je jednostavno preko noći „precrtan“ od strane kontroverznog Portugalca, kog volite ili mrzite, nema sredine, „srpski zet“ je poručio da nikada nije pričao o toj temi.
Dodao je još i da je tražio da razgovara sa „Gospodinom specijalnim“ i da su se našli „oči u oči“, da bi mu Murinjo samo poručio da ga nije video srećnog u Junajtedu i da je to bio razlog za takvu brutalnu odluku.
„Bio sam veoma tužan, pošto sam Junajted doživljavao kao drugi klub u mom srcu. Sve što sam imao dao sam im kada sam igrao. Zato sam bio veoma tužan, zbog tretmana koji sam imao. Ali, nisam osoba koja će otići pred medije i javno kukati. Trudio sam se da budem profesionalac, da se fokusiram na teren i na fudbal. Bodrio sam se i govorio sam sebi da moram da treniram i to je to. Saigrače iz prvog tima više nisam ni viđao, jer sam trenirao sa kadetima i treninzi su u različito vreme. Neki su se javljali u prolazu, neki ponekad poslali poruku... Bilo mi je teško, ali sam znao da je to bila odluka kluba, ne samo odluka Žozea Murinja“, zaključio je izlaganje na bolnu temu Bastijan.
Švajnštajger je posle Junajteda karijeru nastavio u MLS ligi gde je branio boje Čikago Fajera koji je u to vreme trenirao srpski stručnjak Veljko Paunović.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
SPORT
Matić revoltiran zbog Kosova: „Eh, Grci, bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti“
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
SPORT
Liverpul krenuo, stao i ispao – Tadić jedan od tragičara, kraj i za Živkovića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala