- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Liverpul krenuo, stao i ispao – Tadić jedan od tragičara, kraj i za Živkovića /video/

© AP Photo / Murat AkbasDušan Tadić
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
Pratite nas
Uzbudljiva noć je iza nas u Ligi Evrope i Ligi konferencija, a poznati su svi polufinalni parovi u oba takmičenja. Liverpul koji je jurio tri gola zaostatka u Bergamu kod Atalante završio je učešće, iako je poveo ranim golom Mohameda Salaha, trijumf od 1:0 bio je dovoljan samo za ispadanje. Dušan Tadić je promašio penal za Fener protiv Olimpijakosa.
U Ligi Evrope, osim Atalante, prošli su još Roma, koja je izbacila Milan, Leverkuzen je opet „preživeo“ i eliminisao Vest Hem - 1:1 (prvi meč 0:2), a Marsej Benfiku posle produžetaka, jer je u regularnih 90 minuta, kao i posle dva produžetka od po 15 minuta, ukupan rezultat bio 2:2.
Ali, krenimo redom, od utakmice od koje se najviše očekivalo u kojoj su "redsi" Jirgena Klopa morali jure tri gola zaostatka.
Startovalo je idilično za Engleze, penal već u sedmom minutu koji je realizovao Egipćanin Mohamed Salah. "Otvorili" su gosti na vreme Atalantu, ali se na kraju ispostavilo da je to bio jedini gol u Bergamu i zahvaljujući trijumfu Italijana na Enfildu rezultatom 3:0, prošli su među četiri najbolja tima Starog kontinenta u Ligi Evrope.
Atalanti će na putu ka finalu koje se igra u Dablinu stajati Marsej koji je uspeo da nadoknadi gol zaostatka iz Lisabona. Tamo su izgubili 2:1, a na svom "Velodromu" slavili su 1:0, pa kako pravilo gola u gostima više ne važi, pristupilo se produžecima, a zatim i penalima koji su bili kobni za Benfiku.
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
SPORT
Matić revoltiran zbog Kosova: „Eh, Grci, bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti“
Uzbudljivo je bilo u Londonu, gde je Vest Hem golom Majkla Antonija poveo već u 13. minutu i činilo se da bi mogao da priredi čudo i da nadoknadi 2:0 iz prvog meča u odnosu na novog šampiona Bundeslige - Bajer Leverkuzen.
Ipak, "aspirindžije" su uspele da nastave sezonu bez poraza u svim takmičenjima, zahvaljujući kasnom golu Frimponga, koji je pogodio u 89. minutu, pa četa Ćabija Alonsa i dalje nije izgubila na tri fronta, i još jeu igri za "tripletu".
Protivnik Leverkuzenu u polufinalu biće Roma koja je ukupnim rezultatom 3:1 eliminisala Milan. Prvo trijumf na San Siru - 1:0, a onda i u revanšu u Rimu - 2:1-
Kada je u pitanju treće po jačini evropsko fudbalsko takmičenje - Liga konferencija, bilo je loše veče za srpske reprezentativce.
Dušan Tadić bio je jedan od tragičara u eliminaciji Fenerbahčea od Olimpijakosa u Istanbulu.
Grci su dobili prvi meč na "Karaiskakisu" 3:2, da bi u revanšu Fener slavio posle 90 minuta golom Kahvečija u 11. minutu.
Do kraja susreta mreže su neočekivano mirovale, a kako ni tokom produžetaka nije bilo golova tako se pristupilo penal-lutriji.
Golman gostiju Grk Colakis začarao je mrežu i odbranio je čak tri jedanaesterca.
Prvi upravo kapitenu Srbije i lideru Fenerbahčea, posle čega je skidao udarce još Turčinu Džengizu Underu i iskusnom Italijanu Bonućiju. S druge strane, neprecizni su bili El Arabi i Brazilac Rodinej.
Ispao je i PAOK našeg Andrije Živkovića, koji je u oba meča izgubio od Klub Briža. "Tumbu" je utišao Jutgla sa dva gola u prvom poluvremenu - 0:2, što je bio i konačan rezultat, pa su Belgijanci posle 1:0 na svom terenu slavili i u gostima.
ANdrija Živković u igru je ušao u 46. minutu umesto Murga, ali nije uspeo da pomogne svom timu da stigne makar do jednog gola koji bi uneo rezultatsku neizvesnost u ovaj dvomeč.
Briž će u polufinalu igrati protiv Fiorentine, koja je izbacil posle produžetaka Viktoriju Plzenj, drugi par čine: Aston Vila i Olimpijakos.
Zemun - OFK Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2024
SPORT
Beograđani će domaćini biti u Zaječaru?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala