- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kiks za kiksom i jedna svetla tačka – šta se dešava sa Srbijom?

© AP Photo / Petros KaradjiasSrbija - Kipar
Srbija - Kipar - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
Pratite nas
Nije baš da su nas fudbaleri prethodnih decenija navikli na neke velike uspehe, ali prethodni dani se mogu nazvati crnim. Od seniora preko mlade reprezentacije pa nadalje nizali su se kiksevi i teški porazi. Jedina svetla tačka su kadeti koji su slavili 3:o protiv Turske i tako obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina.
Krenimo od Moskve.
Seniorska reprezentacija Srbije na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem priprema se trenutno za učešće na Evropskom prvenstvu. Ali, dobio je naš sastav šamar u Moskvi.
Gostovali su Orlovi Rusiji i ispraćeni su sa četiri gola u mreži. Po ko zna koji put se pokazalo da Srbija ima ogromne probleme u defanzivi, skoro na svakoj utakmici prima gol i zato je to nešto na čemu stručni štab ima najviše posla.
Piksi je posle utakmice uperio prst ka sudiji.
Stevan Jovetić i Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
SPORT
EKSKLUZIVNO Slavni srpski fudbaler pred trenutak ispisivanja istorije: Bitno je šta ostaje iza nas!
„Kaznili su nas dva puta - penal i crveni karton. Mislim da bi žuti karton bio dovoljan za ovakve utakmice. Šteta što je sudija doneo takvu odluku. To je uništilo utakmicu. Zbog te odluke, svi su gledali samo Rusiju, mi nismo bili vidljivi na terenu“, rekao je selektor Orlova.
Ubedljiv poraz u Moskvi praćen je i neubedljivom pobedom nad Kiprom od svega 1:0, ali je utisak da je rezultat mogao da bude mnogo drugačiji i nepovoljniji po srpski tim da je na drugom kraju terena bila iole ozbiljnija ekipa.
Posle seniora, red je na mladu reprezentaciju za igrače do 21 godine. Orlići su gostovali Luksemburgu, reprezentaciji koja se nalazi na ivici profesionalnog fudbala i odigrali su samo 1:1.
Srbija je povela golom Stefana Mitrovića u 4. minutu, dok je Luksemburgu izjednačenje doneo Migel Gonsalves u 51. minutu iz slobodnog udarca. Može se reći da su izabranici Ljubinka Drulovića dobrano kiksnuli.
Tabela Grupe E kaže da je Srbija treća sa 10 bodova iz šest utakmica, odnosno da joj Ukrajina i Engleska, koja nas je ranije porazila sa 9:1, beže za po pet bodova, s tim što Ukrajinci imaju meč manje.
Nije mnogo bolje ni kada se krene ka mlađim selekcijama.

Igrači fudbalske reprezentacije Srbije do 19 godina gostovali su Portugaliji i ispraćeni su kući sa 4:1, a par dana ranije su izgubili od Danske 3:1.

Ekipa Srbije za igrače do 17 godina takođe je poražena od Danske - kod kuće minimalnim rezultatom.
Na kraju su igrači do 21 godine poraženi kod kuće od Severne Irske što je samo potvrdilo u kakvim se problemima nalaze. Srbija je do vođstva došla golom Stefana Mitrovića u 40. minutu, ali je nastavak doneo potpuni preokret, golove Alena i Farkuara i još jedno razočaranje - 1:2. Srbija sad ima 13 bodova iz sedam utakmica i nalazi se na trećem mestu.
Dan ranije su A reprezentativci slavili protiv Kipra sa 1:0, ali nisu oduševili igrom.
Situacija nije nimalo ružičasta. Nadajmo se nekim boljim danima i boljim rezultatima.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
SPORT
„Eksperiment“ u Moskvi propao – Piksi vraća Srbiju na staro
Ruska i srpska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2024
SPORT
Za Srbina je Rusija druga kuća – i pati zbog tragedije u Moskvi: „Srce mi se slama!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala