- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

EKSKLUZIVNO Slavni srpski fudbaler pred trenutak ispisivanja istorije: Bitno je šta ostaje iza nas!

© AP Photo / Darko VojinovicStevan Jovetić i Dušan Tadić
Stevan Jovetić i Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Dušan Tadić, kapiten Srbije, imaće priliku protiv Kipra da ispiše istoriju našeg reprezentativnog fudbala kao rekorder po broju odigranih mečeva. U debaklu protiv Rusije (4:0) u Moskvi, izjednačio se sa Branislavom Ivanovićem – 105, a za Sputnjik je poručio da ga rekordi ne zanimaju, i da bi Orlovi dobili meč da Milan Gajić nije „pocrveneo“.
Tadića smo „uhvatili“ po dolasku u Larnaku, u koju su Piksijevi Orlovi sleteli iz Moskve, gde je upriličen spektakluran doček, kasnije i meč u kom je Srbija razbijena rezultatom 4:0.
Srpski majstor u kopačkama sa desetkom na leđima nema dilemu da bi sve bilo drugačije da se nije dogodio crveni karton Milanu Gajiću u 21. minutu susreta, pri rezultatu 0:0.
„Presekao nas je taj crveni karton i penal. Mislim da nije bilo toga da bismo pobedili Ruse. Ali, šta je tu je, idemo dalje u nove pobede. Naredna prilika je već protiv Kipra u Larnaki“, rekao je Tadić za Sputnjik.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
SPORT
Piksi spremio iznenađenje, pa poručuje: „Da se rehabilitujemo posle poraza od Rusije“
Na pitanje da li su ih Rusi iznenadili i kako mu se čini tim koji s klupe predvodi Valeri Karpin, koji ima čitavu plejadu mladih i nadolazećih fudbalera, Tadić je odgovorio:
„Znali smo da imaju dobru reprezentaciju i odlične fudbalere. Ali, ponoviću, poremetio nas je crveni karton i posle toga ne može da se sagleda realna slika.
Kapiten Orlova je na stadionu „Lav Jašin“ izjednačio rekord bivšeg kapitena Branislava Ivanovića, koji je sa 105 utakmica u nacionalnom dresu dugo bio prvi na listi. Tadić ga je stigao, a u Larnaki će od 18 časova imati priliku da ga skine sa trona i da postane fudbaler za najviše odigranih utakmica za nacionalni tim.
„Rekao sam već mnogo puta da mi rekordi nisu bitni. Bitno je šta ostavljaš iza sebe i da pomažeš reprezentaciji. Uvek sam davao celog sebe i nisam se štedeo. Sav fokus mi je na uspehu nacionalno tima. Naravno da idemo na pobedu protiv Kipra“, zaključio je razgovor za Sputnjik ofanzivni fudbaler Fenerbahčea i „dirigent Srbije“ Dušan Tadić.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
SPORT
Jermenija izigrala lažnu državu Kosovo: Obrnuli pa sklonili zastavu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala