- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Eksperiment“ u Moskvi propao – Piksi vraća Srbiju na staro

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Dragan Stojković Piksi
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
Pratite nas
Menjanje sistema i promena postavke igre sa tri na četiri fudbalera u poslednjoj liniji ispostavilo se pogubno u Moskvi (4:0), pa će selektor Dragan Stojković Piksi po svoj prilici posle propalog eksperimenta, vratiti Srbiju na staro.
Ko bosa po trnju provela se Srbija u Moskvi u dvoboju „bratskih naroda“. Četiri laka komada u mreži debitantna Đorđa Petrovića, čemu je značajno kumovao rani crveni karton desnog beka Gajića, naterao je selektora Stojkovića da se pokaje što je menjao sistem igre u ne tako idealnom trenutku.
Nije Rusija reprezentacija protiv koje možete da „eksperimentišete“, a da prođete nekažnjeno.
To se i dogodilo!
Činjenica je da rezultat sasvim sigurno ne bi bio toliko visok, ali je isto tako činjenica da u Moskvi, nije bilo ni vreme ni mesto za prelazak sa ustaljenog sistema sa trojicom štopera, na klasičnu četvorku sa dva beka i dva štopera.
Stevan Jovetić i Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
SPORT
EKSKLUZIVNO Slavni srpski fudbaler pred trenutak ispisivanja istorije: Bitno je šta ostaje iza nas!
Ko se na mleko opeče i u jogurt duva, pa je tako selektor Stojković posle ubedljivog poraza protiv Rusije (4:0) najavio da će u Larnaki izvesti na teren najjači sastav. Prostom logikom dođe se do zaključka da će se od prvog minuta na terenu naći Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, verovatno i Vanja Milinković-Savić.
Najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima Aleksandar Mitrović, kao i standardni vezista Sergej, te levo krilo Kostić, meč u Moskvi počeli su sa klupe za rezervne fudbalere, što neće biti slučaj u Larnaki.
Velika je šansa da će mesto među 11 imati i Nikola Milenković koji je napustio reprezentaciju pred meč sa Rusijom kako bi otišao na sahranu izvršnog direktora Fiorentine koji je preminuo u 57. godini od srca.
Očekivani sastav Srbije u Larnaki sa daleko slabijim rivalom – Kiprom, mogao bi da izgleda ovako: Vanja Milinković-Savić - Milenković, Babić, Pavlović - Sergej Milinković-Savić, Saša Lukić, Filip Kostić, Andrija Živković – Dušan Tadić, Lazar Samardžić – Aleksandar Mitrović.
Postoje nagoveštaji da mi među starterima mogao da bude i defanzivni vezista Crvene zvezde Srđan Mijailović, kao i da bi Predrag Rajković mogao među stative posle Đorđa Petrovića, ali to u ovom trenutku zna samo selektor Stojković.
Prijateljski meč u Larnaki zakazan je za 18 časova po srpskom vremenu, a tok susreta pratite uživo u tekstualno prenosu na Sputnjik sportu.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
SPORT
Jermenija izigrala lažnu državu Kosovo: Obrnuli pa sklonili zastavu /foto/
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2024
SPORT
Piksi spremio iznenađenje, pa poručuje: „Da se rehabilitujemo posle poraza od Rusije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala