- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Orban o slanju zapadne vojske u Ukrajinu: Verovatno za dva-tri meseca

© Tanjug / VLADA MAĐARSKE/ VIVIEN CHER BENKOMađarski premijer Viktor Orban
Mađarski premijer Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2024
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban ne isključuje da će se zapadna vojska naći u Ukrajini za dva-tri meseca, s obzirom na to da je prethodni period razvoja sukoba pokazao da ono što je u početku bilo neverovatno posle nekog vremena postaje realnost.
„Najzabrinjavajuće je to što ono što je pre dva-tri meseca bilo nemoguće zamisliti, postaje svakodnevni događaj nakon dva-tri meseca. Sećam se kada su Nemci rekli da nisu spremni da u Ukrajinu pošalju smrtonosno oružje, ali ćemo poslati bolju opremu i šlemove. A sada govore o tome da Nemačka treba da preda Ukrajini takve sisteme raketa kojima se može pogoditi Moskva ili, u najmanju ruku, daleko u dubinu Rusije“, rekao je Orban radiju „Košut“.
Ranije je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin izjavio da Francuska već priprema vojni kontingent za slanje u Ukrajinu i da će on u prvoj fazi brojati 2.000 vojnika. Ministarstvo oružanih snaga Francuske demantovalo je informaciju na društvenoj mreži Iks“.
Portparol Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova ironično je na svom Telegram kanalu prokomentarisala demanti francuskog Ministarstva o prisustvu francuskih vojnika u Ukrajini, upitavši da li su se to francuske vlasti ponovo odrekle sopstvenih građana.
Makron je krajem februara izjavio, nakon konferencije o podršci Kijevu, da su lideri zapadnih zemalja razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali da ne postoji saglasnost po tom pitanju, kao i da ništa nije isključeno u zavisnosti od razvoja situacije.
Nakon toga, ministar odbrane Sebastijan Lekorno izjavio je da ne može biti reči o slanju vojnika sa ciljem učešća u sukobima u Ukrajini.
Pogledajte i:
Predsednik Francuske Emanuel Makron sa vojskom Francuske - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Katastrofalna greška: Hoće li početi nuklearni rat zbog 2.000 vojnika koji bi završili – u Dnjepru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala