- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Košarkaš Zvezde doživeo potres mozga – Brazilac zadržan u bolnici

© Sputnik / Lola ĐorđevićJago Mateus dos Santos
Jago Mateus dos Santos - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
Pratite nas
Jago Dos Santos, košarkaš Crvene zvezde, doživeo je lakši potres mozga i tešku povredu sinusne kosti na meču protiv Makabija. Zvezdinog Brazilca laktom je u samoj završnici meča udario Bonzi Kolson.
Strašna scena dogodila se u Beogradu kada je Jago Dos Santos primio žestok udarac od Bonzija Kolsona, a sve je završeno sa teškim posledicama.
O stanju povrede Brazilca Zvezda je javnost obavestila saopštenjem koje je objavljeno pre ponoći.
„KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je naš igrač Jago Dos Santos zadobio povredu po tipu impresivne frakture prednjeg zida frontalnog sinusa, kao i lakši potres mozga, i to kao posledicu udarca od strane protivničkog igrača laktom u predelu čela. Nakon hitno sprovedene dijagnostike i pregleda neurohirurga i ORL specijaliste, Jago Dos Santos je zadržan u KBC Zemun na observaciji tokom noći. Ovakav tip povrede obično zahteva operativno lečenje koje je u razmatranju. KK Crvena zvezda Meridianbet će o daljem stanju, kao i prognozi lečenja i oporavka Jaga Dos Santosa naknadno obavestiti javnost2, piše u saopštenju.
Ova situacija za crveno-bele najmanje je teška zbog daljeg takmičenja u Evroligi gde je Zvezda izgubila šanse za Top 10. Najveći problem je ozbiljnost povrede, kao i to da Jago nije jedini odsutni igrač.
Protiv Makabija nije mogao da igra ni Nemanja Nedović, dok je već duže vreme zbog povrede kolena odsutan mladi Nikola Topić.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2024
SPORT
Moćni Danil je u polufinalu – Rus očitao lekciju Dancu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala