- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miletova ničija zemlja – da li će mu Srbija „oprostiti?“

© AP Photo / Alessandra TarantinoMile Svilar
Mile Svilar - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Gotovo da ne prođe dan, a da se ne pojavi neka nova vest vezana za Mileta Svilara koji je prvo odjavio Belgiju zbog Srbije, pa se posle nekoliko godina predomislio i hteo ponovo da bude „đavo“. Poslednja informacija iz FIFA koju je potvrdio selektor Đovani Tedesko, glasi da golman Rome ipak ne može da brani za Belgiju!?
Novi zaokret u „slučaju Mileta Svilara“ koji se nije našao na spisku fudbalera za naredne dve utakmice „đavola“.
Mnogi su ostali zbunjeni i u čudu zbog preokreta, jer je Svilar jasno stavio na znanje Srbiji i selektoru Draganu Stojkoviću da posle jednog jedinog meča odigranog za naš nacionalni tim, i to u prijateljskom meču protiv Katara 2021. godine, želi ubuduće da brani za Belgiju.
Ali, izgleda da nema ništa od toga, s obzirom na to da je iz Međunarodne kuće fudbala – FIFA, usledio negativan odgovor. Kako je Svilar već jednom promenio reprezentaciju, uprkos tome što je odigrao samo jednu utakmicu za Orlove, on ne može više da „se šetka“.
Mile Svilar – talentovani srpski golman - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
SPORT
Zašto Srbija ne treba da se ljuti na Mileta
Svilar se zbog zabrane FIFA nije našao na spisku selektora Đovanija Tedeska za utakmice sa Irskom 23. marta, odnosno Engleskom na Ostrvu tri dana kasnije, dok je prethodno odjavio Srbiju porukom da ne želi više da brani i da neće doći na okupljanje za prijateljske mečeve sa Rusijom (21. mart) i Kiprom (25. mart).
Mile se našao na ničijoj zemlji, ni tamo, ni 'vamo i situacija je krajnje nesvakidašnja i interesantna. Ako ne može za Belgiju, a neće za Srbiju, ili će sad možda ponovo hteti da se vrati u jato Orlova, postavlja se pitanje da li će ga aktuelni selektor Stojković i dalje želeti posle svega?!
Činjenica je da je sin legendarnog srpskog golmana Ratka Svilara, koji je veliki deo dobar proveo u Belgiji, veliki potencijal i da može da izraste u vrhunskog golmana, ali je isto tako činjenica da Srbija ima bar petoricu fantastičnih „jedinica“.
Počev od standardnog čuvara nacionalne mreže Vanje Milinković-Savića, preko Predraga Rajkovića, do Đorđa Petrovića koji je uzdanica Čelsija, gde se posle povrede Roberta Sančeza nametnuo Maurisiju Poketinu, pa sve do Vladana Kovačevića, Borisa Radunovića, Filipa Stankovića, koji se s pravom nadaju pozivu selektora Stojkovića.
E sad, da li pre Mileta Svilara ili posle, to je već na Piksiju. Takođe, trebalo bi uzeti u obzir i to da golman Rome, koji se našao u specifičnoj situaciji i na ničijoj zemlji, ostane dosledan odluci da neće da brani za Srbiju...
Partizan Humska - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
SPORT
„Partizanov dželat“ posle istorijske pobede: „Veruj – sad ili nikad“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala