- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Partizanov dželat“ posle istorijske pobede: „Veruj – sad ili nikad“

© Foto : Privatna arhiva Partizan Humska
Partizan Humska - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Šokirao je Napredak Partizan usred Humske minimalcem u 25. kolu Superlige, čime je Crvena zvezda pobedom nad Radničkim na Čairu 2:0 preotela tron. Trener Kruševljana Vlada Gaćinović proslavio je energično sa svojim fudbalerima veliki skalp, poručivši da su samo oni verovali u čudo!
Veruj – poruka je Vladimir Gaćinovića, inače oca srpskog reprezentativca Mijata Gaćinovića, koji je sa Napretkom iz Kruševca priredio istinski podvig u Beogradu u Humskoj.
Teško da je bilo ko očekivao i da je mogao da zamisli ili da pretpostavi da će crno-beli posle remija u 172. večitom derbiju odigranom na stadionu „Rajko Mitić“ (2:2) uspeti da se sapletu već u narednom kolu i to na svom terenu.
Golom Andrije Majdovca gosti su poveli u 33. minutu, da bi Partizan do kraja susreta pogodio prečku i stativu, dosta prašine diglo se i zbog nedosuđenog penala i fizičkog kontakta između napadača Nemanje Nikolića i golmana Savića, da bi na kraju rezultat ostao 0:1.
I dok su navijači Partizana iskalili bes na sudijskoj svlačionici, gde su porazbijali prozore, u svlačionici gostiju usledilo je veliko slavlje zbog velike pobede, a na društvenim mrežama pojavio se snimak kako je sve izgledalo. Glavnu reč vodio je strateg Gaćinović, koji je na sav glas uzvikivao:
„Je l'ovo iko verovao? Nije, uzvraćali su fudbaleri Napretka, da bi usledilo novo isto pitanje, ovoga puta uz odgovor Gaćinovića senira: Je l' ovo iko verovao? Nije – samo mi!
Veruj – bila je završna poruka trenera Napretka Vladimira Gaćinovića, koji je zatim na konferenciji za medije pozvao navijače da u narednom kolu podrže njegove učenike „pod Bagdalom“ u dvoboju sa Radničkim iz Niša.
„Isto igramo i želimo pobedu protiv svih rivala. Sanjam da napunimo Bagdalu, ako sad nije prilika, neće biti nikad“, istakao je iskusni šef stručnog štaba Napretka.
Kruševljani su trenutno na devetom mestu Superlige sa 32 bodova, tri manje od Novog Pazara koji je na poziciji koja vodi u plej-of.
Gelor Kanga proslavlja pogodak - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
Kanga i Katai lansirali Zvezdu na vrh Superlige
Trener Partizana Igor Duljaj - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
Šok u Humskoj – Partizan „preživeo“ Zvezdu, pa izgubio od Napretka /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala