- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kanga i Katai lansirali Zvezdu na vrh Superlige

© Sputnik / Lola ĐorđevićGelor Kanga proslavlja pogodak
Gelor Kanga proslavlja pogodak - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde preuzeli su lidersku poziciju od Partizana, zahvaljujući pobedi nad Radničkim u Nišu - 2:0 (1:0). Strelci su bili Gelor Kanga u 34. i Aleksandar Katai u 87. minutu, čime su crveno-blei zaseli na vrh Superlige sa dva boda više od Partizana, koji je izgubio od Napretka u Humskoj (0:1).
Crvena zvezda iskoristila je kiks Partizana koji je pred svojim navijačima u Humskoj doživeo poraz od Napretka iz Kruševca.
Tek što je završen meč u Humskoj, gde su gosti krajnje neočekivano slavili u 25. kolu Superlige, Zvezda je istrčala na teren stadiona Čair.
Jasno je da su šestostruki uzastopni šampioni države bili apsolutni favoriti, kao i da ih je dodatno motivisalo to što se ljuti rival sapleo na prvom koraku posle 172. večitom derbiju gde je usledila podela bodova – 2:2.
Bilo je prilika na obe strane, pretio je Radnički, napadala je Zvezda, a na prvi pogodak čekalo se sve do 34. minutu, kada je Gelor Kanga posle kornera Korejca Vanga ispalio „projektil“ van šesnaesterca, da bi lopta na putu ka mreži zakačila Vasilija Bakića i prevarila golmana Stevanovića.
Do odlaska na poluvreme Radnički je imao odličnu šansu preko Cvetkovića, ali je Omri Glazer bio na visini zadatka.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
Aleksandar je igrao za Srbiju – sada je dobio poziv druge zemlje
Upravo je Glazer bio spasilac Zvezde u 69. minutu kada je jednom rukom skinuo loptu koju je glavom iz neposredne blizine uputio Smajlagić.
Vladan Milojević uveo je u igru u 72. minutu Aleksandra Kataija umesto Osmana Bukarija, i upravo je „desetka“ crveno-belih 15 minuta kasnije potvrdila trijumf.
Naime, Katai je na dodavanje Rodića šutirao lucidno kroz noge Bakiću sa nekih 10 metara i pogodio malu mrežu nemoćnog Stevanovića za konačnih 2:0 za Zvezdu u Nišu.
Trener Partizana Igor Duljaj - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
SPORT
Šok u Humskoj – Partizan „preživeo“ Zvezdu, pa izgubio od Napretka /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala