- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok za Rusa u Americi – Šelton kroz dramu do dvoboja sa Sinerom

© AP Photo / Seth WenigDanil Medvedev i Andrej Rubljov
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov neočekivano je eliminisan u trećem kolu Mastersa Indijan Vels, pošto je od njega u dva seta bio bolji Čeh Jirži Lehečka rezultatom 6:4, 6:4.
Kakav šok za Rusa, inače petog tenisera sveta koji nije uspeo da se domogne četvrtog kola na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama, gde mu se isprečio Čeh Jirži Lehečka.
Lehečka je prvi teniser iz Češke još od 2013. godine koji je uspeo da savlada tenisera iz Top 5. Naredna prepreka u Indijan Velsu biće mu Stefanos Cicipas iz Grčke.
Rubljov je loše otvorio meč protiv Lehečke, koji mu je već u prvom gemu "ukrao" servis, da bi usledila potvrda brejka.
Upravo je taj brejk u ranoj fazi susreta bio dovoljan za osvajanje uvodnog seta, a Čeh je iskoristio drugu set loptu i poveo rezultatom 1:0.
Praktično se isto dogodilo i u drugom setu, gde je Lehečka brejknuo favorizovanog Andreja u trećem gemu i do kraja susreta sebično je čuvao sopstveni servis, da bi na kraju slavio identičnim rezultatom, kao i u prvom setu - 6:4.
Koliko je 32. reket planete bio koncentrisan i koliko je dobro igrao protiv Rubljova, potvrđuje statistički podatak prema kom Čeh nije dozvolio Rusu nijednu brejk loptu.
Kada su u pitanju ostali bitniji mečevi na Indijan Velsu, Janik Siner nastavio je sa fantastičnim partijama. Italijan je za 74 minuta igre eliminisao Nemca Jana Lenarda Štrufa rezultatom 6:3, 6:4.
I četvrto kolo Indijan Velsa plasirao se i Nemac ruskog porekla Aleksandar Saša Zverev, koji je posle velike borbe u prvom setu i tajbrejka slavio protiv Holanđanina Talona Grikspora - 7:6(9:7), dok je drugi set Zverev rešio uz dva brejka - 6:3.
Prethodne noći i Španac Karlos Alkaras podsetio je na stare dane i lako je izašao na kraj sa Feliksom Ože-Alijasimom, kog je počistio s terena rezultatom 6:2, 6:3.
Rivala u četvrtom kolu saznao je Janik Siner koji će igrati protiv Amerikanca Bena Šeltona, koji je posle drame i jednog od najzanimljivijih mečeva u Indijan Velsu do sada, eliminisao Fransiska Serundola - 7:6, 3:6, 7:6.
Jasno je da Amerikanca čeka pakleno težak zadatak, s obzirom na to da će igrati protiv Sinera koji ne zna za poraz od početka sezone.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
SPORT
Vratio se stari Alkaras – Španac počistio Feliksa sa terena
NBA košarka - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
SPORT
Umesto lopte u NBA se pod pazuhom nosi – šahovska tabla
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala