- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan je ponovo „otpisan“ – Milojević „presekao“ oko Dragovića i bonusa

© Sputnik / Petar MilovanovićStadion FK Crvena zvezda pred utakmicu sa Šerifom
Stadion FK Crvena zvezda pred utakmicu sa Šerifom - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
Sve je spremno za 172. večiti derbi, čiji je start zakazan za 17 sati na stadionu „Rajko Mitić“, gde je Partizan, ponovo unapred otpisan, a Crvena zvezda ima ulogu izrazitog favorita. Tako je bilo i u prošlom derbiju odigranom u Humskoj, pa su crno-beli iznenadili i slavili rezultatom 2:1, i od tada imaju bod više u odnosu na crveno-bele.
Pravdu u večitom derbiju ovoga puta deliće Pavle Ilić, koji radi u zatvoru u Kragujevcu kao čuvar, pa će biti interesantno videti kako će se snaći u najvećoj utakmici srpskog fudbala, posle koje čelnici iz tabora večitih konstantno imaju prigovore na suđenje.
Zvezda u 172. derbi ulazi kao izraziti favorit prema proceni bukmejkera i kladionica. Kvota na trijumf izabranika Vladana Milojevića iznosi 1,75, dok se pobeda Partizana na Marakani vrednuje kvotom čak 5,40, remi je 3,70.
Vladan Milojević na konferenciji za medije nije krio da ima dilemu oko izbora startnih 11 pred dvoboj s ljutim rivalom. Pričalo se o tome da li će mesto među 11 zauzeti „stub odbrane“ iskusni Aleksandar Dragović koji je nedavno proslavio 33. rođendan, i on će po svemu sudeći biti na terenu od prvog minuta.
Anketa
Ko će pobediti u 172. večitom fudbalskom derbiju?
„Mučio“ je Zvezdu i Milojevića bonus koji je obavezan od prvog sudijskog zvižduka, a posle teške povrede kolena Vladimira Lučića, izbor je sužen i pašće po svoj prilici na Marka Stamenića, koji se nedavno oporavio od povrede i biće spreman.
Jasno je da će među stativama biti Omri Glazer, očekuje se da će u odsustvu Koste Nedeljkovića kraj desne aut linije dejstvovati univerzalac Srđan Mijailović, dok će u srcu odbrane biti pomenuti Dragović i Uroš Spajić, levo je tradicionalno „zakucan“ Milan Rodić.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
SPORT
Novak otkrio da je „desetka“ i saznao kad izlazi na teren /video/
Vezni red koji bi lako mogao da donese prevagu u 172. večitom derbiju činiće: Stamenić, Kanga, Hvang i Mirko Ivanić. Ispred njih biće Šerif Endiaje i Osman Bukari.
Kada je u pitanju Partizan, „kec“ će biti Jovanović, Duljaj će se opredeliti za četvoricu pozadi, a to su Stojković, Kovačević, Marković, levo će biti Antić.
Mesto zadnjeg veznog i „razbijača“ Zvezdinih napada biće povereno Ovusu, za organizaciju igre biće zaduženi Natho i Zahid. Krilne pozicije namenjene su Kaluluu i Korejcu Gohum dok će za golove po običaju biti zadužen prvi strelac Superlige Brazilac Saldanja.
Veliki je ulog u predstojećem derbiju, jer bi u slučaju trijumfa Zvezda preuzela lidersku poziciju, koja je tokom čitave sezone bila u vlasništvu Partizana, dok bi crno-beli u slučaju da ostanu neporaženi ili da osvoje tri boda, dodatno odmakli ljutom rivalu koji ima šest vezanih titula Superlige.
Tok susreta moći ćete da pratite uživo u tekstualnom prenosu na Sputnjik sportu.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
SPORT
Mitrović pogađa čak i kada ga „potera“ maler /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala