- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarnosti slučaja „Pavlović“: Srbija u ruci, Nemačka na grani – i otkud u priči tzv. Kosovo?!

© Angelika WarmuthAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2024
Pratite nas
Saga oko Aleksandra Pavlovića, mladog fudbalera Bajerna, ne prestaje, iako se Fudbalski savez Srbije nada da će on izabrati zemlju svog porekla, poslednje informacije ukazuju na to da će ishod biti drugačiji i da će defanzivni vezista prihvatiti poziv Nemačke. Ali ne seniorskog tima.
Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SPORT
Kejn i Miler sačuvali Tuhela – Bajern i PSŽ lako do četvrtfinala /video/
Pavlović je u poslednje vreme regularan član prvog tima Bajerna, nastupao je za mlađe kategorije Nemačke, a Srbija se u igru za njegovu naklonost uključila pre nekog vremena.
Funkcioner FSS Stevan Stojanović je pre samo dan rekao da će Pavlović sačekati da prođe Evropsko prvenstvo kako bi doneo odluku o svojoj reprezentaciji, ali iz nemačkih medija stižu drugačije informacije.
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SPORT
Ostvarenje sna „na odloženo“, čekaju i Srbija i Nemačka: „Plan je bio da bude pozvan za put u Rusiju“
Najpre, Pavlović je bio potencijalno planiran za tim za Evropsko prvenstvo, ali je odluka veterana Tonija Krosa da nastavi da nastupa za nacionalnu ekipu mladog igrača Bajerna stavila na čekanje.
Iako je jasno da bi Pavlović, da je prihvatio poziv Srbije, bio među putnicima za evropsku smotru u Nemačkoj, kako pišu nemački mediji, on se odlučio na nešto duži put, s namerom da zaigra za zemlju u kojoj je rođen.
Zanimljivost su preneli nemački novinari, Pavlović će biti pozvan za reprezentaciju Nemačke igrača mlađih od 21 godine i to, potpuno bizarno, za utakmicu protiv tima samoproglašene države Kosovo, 22. marta?!
Navodno, selektor Nemačke Julijan Nagelsman u ovom momentu ne želi da šalje poziv Pavloviću već će on biti „proveren“ u mladoj reprezentaciji, iako je jasno da je zreo za seniorski fudbal, što se i vidi kroz njegove igre u Bajernu.
Da stvari budu još bizarnije, čim Pavlović dobije poziv za reprezentaciju igrača mlađih od 21 godine, postaće tek drugi igrač Bajerna u prethodnih 18 godina koji se našao u tom društvu, prethodno je 2006. to bio golman Mihael Rensing.
Nekadašnji čuvar mreže je tih godina bio u centru pažnje srpske javnosti, pošto mu je majka Srpkinja pojavila se mogućnost da obuče dres srpskog tima, ali se to nikada nije dogodilo, niti je Rensing ikada zaigrao za seniorsku reprezentaciju Nemačke.
Možda bi Pavlović mogao da se podseti primera svog dvostrukog zemljaka i prihvati „dvoglavog orla u ruci“, dok je „nemački crni orao“ i dalje na dugoj grani, uz sve prepreke koje postoje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala