- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ostvarenje sna „na odloženo“, čekaju i Srbija i Nemačka: „Plan je bio da bude pozvan za put u Rusiju“

© Angelika WarmuthAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Delegacija Fudbalskog saveza Srbije koju je predvodio direktor A tima Stevan Stojanović bila je prethodnog vikenda u Minhenu. Povod je bio sastanak sa roditeljima igrača minhenskog Bajerna Aleksandra Pavlovića oko mogućeg igranja mladog talenta za reprezentaciju naše zemlje.
Razgovor na kojem je prisustvovao talentovani fudbler imao je jednu centralnu i najvažniju temu.
„Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu sa Pavlovićem odnosno njegovim roditeljima nekoliko meseci. Intezivno smo razgovarali i kada su obaveze obe strane to dozvolile dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. Pre svega bih želeo i Aleksandru i njegovim roditeljima da zahvalim na razumevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno verujem da su prepoznali najbolju nameru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje A tima da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji Srbije. I nema sumnje da ga mi vidimo u A timu i plan je bio da bude pozvan u martu. Kako nam je rečeno Aleksandar ne želi da donese odluku još, odnosno ne do završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Imamo apsolutno razumevanja i shvatanje takvog pristupa. Nastavićemo da ga pratimo, bićemo u kontaktu i videćemo šta će biti epilog. Aleksandru želimo mnogo uspeha u nastavku sezone uz nadu da će od jeseni nositi dres Srbije“, rekao je direktor A tima Stevan Stojanović.
Prve utakmice A tima Srbije su na programu ovog meseca.
Prijateljski meč protiv Rusije je u Moskvi 21. marta je mesto gde smo već mogli da vidimo Pavlovića.
A, potom sledi duel sa Kiprom je četiri dana kasnije u Larnaki.
Inače, sve su šanse da će se Toni Kros vratiti u nemačku reprezentaciju za Evropsko prvenstvo što bi možda značilo da tamo neće imati mesta za Pavlovića, a ranije je isticao da bi igranje na Evropskom prvenstvu bilo ostvarenje sna za njega.
 Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SPORT
Piksi objavio imena kandidata za put u Moskvu i Larnaku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala