- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Divac pričao Amerikancima da li će Jokić igrati na Olimpijskim igrama

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac pričao je Amerikancima o tome kakve su šanse da Nikola Jokić zaigra za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.
Polako ali sigurno približavaju se Igre u Parizu, a kada je košarka u pitanju „goruća tema“ u Srbiji je da li će najbolji košarkaš planete i lider Denver Nagetsa - Nikola Jokić biti na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću.
Kako Jokića nije bilo na Mundobasketu prošle godine u Manili, tako je i sada enigma da li će se Somborac odazvati pozivu Karija Pešića.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SPORT
„Stara dama“ će morati bez svog superheroja
Legenda Sakramento Kingsa Vlade Divac koji je pre nekoliko dana gledao uživo meč Nikole Jokića protiv Los Aneđeles Lejkersa u društvu Novaka Đokovića, Marka Jarića i glumca Nikole Đurička, pričao je za "SiriusXM" NBA radio, da još nije poznato da li će Srbija moći da računa na Jokića na OI.
Divac je odluku o tome pokušao da objasni kroz prizmu umora, odnosno fizičko stanje u kom će biti centar Denver Nagetsa, zbog duge i isprljujuće sezone.
„Pre svega, nemamo i dalje potvrdu da li će igrati li neće. Jasno je da je sezona duga i moramo Nikoli da damo prostora da vidimo kako će da reaguje na umor po završetku takmičenja. Ukoliko bude igrao za Srbiju, biće to velika stvar. On je heroj u svojoj zemlji, po meni jedan od najboljih košarkaša u istoriji, svakako najbolji trenutno u NBA ligi. Za sve bi bilo jako dobro ako bi se našao u sastavu Srbije“, rekao je Divac Amerikancima.
Kada je aktuelna sezona NBA lige u pitanju, Jokić vodi u trci za MVP priznanje ispred Šeja Gildžusa-Aleksandera iz Oklahome. Skromni Somborac prosečno ubacuje 25,9 poena uz 12,2 skokova i 9,2 asistencije.
Skup podrške Rusiji iz Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SPORT
Odakle dolaze strani košarkaši i treneri u Rusiju? U velikom delu iz – Srbije!
Pevač Marko Radinović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
SPORT
EKSKLUZIVNO – On će pevati Kaćušu pred utakmicu Srbije i Rusije: Na muci se poznaju junaci! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala