- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

EKSKLUZIVNO – On će pevati Kaćušu pred utakmicu Srbije i Rusije: Na muci se poznaju junaci! /video/

© SputnikPevač Marko Radinović
Pevač Marko Radinović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Ekskluzivno
Fudbaleri Srbije i Rusije 21. marta odigraće prijateljsku utakmicu na stadionu Dinama u Moskvi. Pre samog početka, sportski spektakl otvoriće Marko Radinović, pevač srpskog porekla koji živi i radi u Rusiji i koji će otpevati čuvenu Kaćušu. Marko se direktno iz Rusije javio Sputnjiku.
Nedavno je Fudbalski savez Rusije objavio vest o tome da će utakmicu Srbije i Rusije otvoriti Marko Radinović sa pesmom Kaćuša. Iako u Srbiji ne zna veliki broj ljudi za njega, u Rusiji je Marko izuzetno popularan pevač pa je tako bilo vreme da ga upozna i zemlja iz koje je poreklom.

„Vezan sam za obe zemlje, moje poreklo je srpsko. Otac je iz Crne Gore, majka sa Kosova iz okoline Peći. Dugi niz godina živim u Rusiji i nekako mi je odavno u glavi bila misao oko pesme Kaćuša. Kada je bilo izvesno da će se meč odigrati, dobio sam poziv Fudbalskog saveza Rusije da učestvujem kao gost. Imao sam odmah predlog za pesmu Kaćuša jer naši navijači često, kako fudbalski tako i košarkaški, bodre sa Kaćušom. Moja ideja im se dopala i sprema se spektakl. Ovde se to čeka, Rusiji je više stalo da dođe reprezentacija Srbije nego reprezentacija sveta, to im je vrlo drago i meni je drago da učestvujem u takvoj manifestaciji“, rekao je Marko na početku razgovora za Sputnjik.

Za ruski narod „Kaćuša“ je veoma važna pesma. Simbolizuje pobedu jer govori o devojci koja čezne za svojim voljenim koji je u vojsci i koji joj se na kraju vraća kao pobednik. Marko je ovu pesmu odabrao jer ga asocira na Vidovdan.

„Za Ruse je Kaćuša jedna vrsta Vidovdana, njima je to kao druga himna. Kroz veliku muku i bol su prošli upravo tom pesmom, a to kako naši bodre sa Kaćušom je fenomenalno, čak i oni tako ne bodre. Ja se nadam da će posle mog nastupa početi svi da se bodre sa Kaćušom“, veruje srpski pevač.

Reprezentacija Rusije odigraće prvi meč sa jednom evropskom selekcijom još od 2021. godine, a Marku je posebno drago što će to biti Srbija.
„Vrlo sam emotivan i ponosan na to da je to upravo reprezentacija Srbije. Njegoš je rekao „U dobru je lako biti dobar, na muci se poznaju junaci“, tako da ja smatram da je ovaj potez naše reprezentacije junački, istorijski i Rusi to gledaju kao veliki uspeh“, poručio je popularni pevač.
Osim što će za njega meč biti emotivan zbog povezanosti sa obe zemlje, Marko će konačno ispuniti i jedan svoj san iz detinjstva, a to je upoznavanje sa Draganom Stojkovićem Piksijem koji mu je bio idol jer je i sam igrao fudbal.
„U detinjstvu, svaki Srbin, Crnogorac, Jugosloven su želeli da budu Piksi, ja sam bio mali Piksi, ali sam zbog povrede morao da ostavim sport. Bio sam među juniorima najbolji u Rusiji, ali sam morao da prekinem. Piksi mi je ostao idol, nikad nisam uspeo da ga upoznam, nadam se da ću ovaj put imati priliku. Još uvek ima dres sa brojem 10 i sa prezimenom Stojković, nadam se da će mi na njemu ostaviti autogram, da okačim dres kao uspomenu i o tom prošlom vremenu i o sadašnjem periodu života“, poželeo je Marko.
Na meču Srbije i Rusije biće mnogo poznatih lica, a Marku je najdraže što će videti Emira Kusturicu.
„Igrom slučaja se poznajem sa Emirom Kusturicom, kada je imao koncert u Moskvi, bio sam prisutan. Emir je naša velika zvezda, veliki čovek. Na ekranu je svetska zvezda, a van toga je ljudina. Miloš Biković, Miloš Krasić, ima tu još naših imena, ali za Emira mi je mnogo drago da će biti tu“, istakao je Radinović.
Srpski jezik priča tečno, trudi se da neguje srpsku kulturu, ali ističe da se u Rusiji ne oseća kao stranac.
„Daleke 1997. godine moj otac je došao u Rusiji, mene i brata niko nije ni pitao, samo nam je bilo rečeno da se selimo. Punih 27 godina života u Rusiji, nikada nisam imao osećaj da sam stranac. Ako se pođe po svetu, osećaš se svuda kao stranac, a kada kažeš da si iz Srbije iz Crne Gore ovde si kao kod kuće. Ovde to kažu 'bratuška'“, objasnio je Radinović.
Bez obzira na rezultat, i iako je meč prijateljskog karaktera, Marko smatra da je upravo igranje ove utakmice velika pobeda za obe reprezentacije.
„Smatram da nezavisno od toga koji će rezultat biti na terenu to je jedna velika zajednička pobeda i uspeh. Što se tiče rezultata, nadam se dobrim golovima i strašnom fudbalu i da će ceo stadion da peva“, poručio je Radinović.
Za sam kraj razgovora poručio je da bi voleo da jednog dana peva i na nekim od srpskih stadiona.
„Spreman sam sutra da stignem u Beograd i da nastupim na našim čuvenim stadionima“, završio je razgovor srpski pevač Marko Radinović.
Pogledajte i
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
SPORT
Tomi Has: Kada Novak ne osvoji turnir to je neuspeh
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala