- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tomi Has: Kada Novak ne osvoji turnir to je neuspeh

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, već uveliko se sprema za Masters u Indijan Velsu, a Tomi Has, bivši teniser i direktor tog turnira, govorio je o tome da se na poraze srpskog asa uvek gleda kao na neuspeh jer se od njega uvek očekuje da osvoji trofej.
Posle pet godina Novak Đoković se vraća u Indijan Vels, a zbog toga je srećan i Tomi Has koji zna da će učešće srpskog asa privući ogroman broj navijača.
„Novak je u prošlosti bio veoma uspešan ovde i sada se vraća“, rekao je Has koji od najboljeg tenisera sveta ima velika očekivanja.
Bivši teniser, a sada direktor turnira u Indijan Velsu, govorio je o tome kako od Novaka na bilo kom mestu svi imaju velika očekivanja, pa se tako nešto što bi trebalo da bude uspeh u njegovom slučaju smatra ne uspehom.
„Imam osećaj da svaki put kada ne osvoji turnir svi to vidimo kao neuspeh, a ja mrzim da koristim tu reč u svakom smislu. Čak i u polufinalu Australijan opena smo rekli: ‘Oh, izgubio je u polufinalu, nije slavio u Australiji.‘ Koliko ljudi bi volelo da dođu do polufinala barem jednom... To je neverovatno. Naravno, on je uvek favorit da osvoji titulu“, jasan je bio Has.
Kada je reč o ženskoj konkurenciji, za Hasa je prvi favorit Arina Sabalenka.
„Sabalenka igra snažno. Dobro igra i uspela je da odbrani titulu na Australijan openu. Tako da i njoj dajem prednost bez obzira na sve što će se desiti narednih nedelja“, zaključio je Has.
Masters u Indijan Velsu počinje šestog marta, Novak u karijeri ima pet titula koliko i Rodžer Federer, švajcarski teniser, pa mu tako fali jedna da postane najuspešniji i na tom turniru.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
SPORT
Alkarasov trener oštar prema svom učeniku: „Nema stresa koji bih voleo da vidim“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala