- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Stara dama“ će morati bez svog superheroja

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Ubojiti srpski napadač Dušan Vlahović propustiće meč 28. kola Serije A protiv Atalante zbog petog žutog kartona koji sa sobom automatski povlači suspenziju.
Juventus će u nedelju od 18 časova ugostiti klub iz Bergama i biće lišen usluga svog najboljeg fudbalera ove sezone, koji je na 24 utakmice postigao 15 pogodaka.
Torinska „stara dama“ koja je druga na tabeli italijanskog šampionata sa 15 bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Inter, poražena je u prethodnom kolu od Napolija rezultatom 2:1, dok je prethodnih pet mečeva u Seriji A samo jednom upisala „trojku“ i to protiv Frozinonea rezultatom 3:2.
Srpski superheroj Dušan Vlahović postigao je u tom meču dva gola i upisao je asistenciju i bio je direktan krivac što je Juventus uspeo na kraju teškom mukom da slavi protiv tima iz donjeg doma italijanske Serije A.
Juventus će do kraja sezone voditi po svemu sudeći žestoku trku za drugu poziciju sa Milanom, dok je Atalanta trenutno na šestom mestu sa 46 bodova i ima 11 bodova manje u odnosu na klub iz Torina.
"Boginja ravnice" pokušaće da izađe kao pobednik iz trke sa Romom i Bolonjom u borbi za mesto koje naredne sezone voditi u Ligu šampiona. Italija bi trebalo da da čak pet klubova u novom formatu elinog takmičenja od sledeće sezone.
Kada je Dušan Vlahović u pitanju, on je u februaru mesecu poneo titulu najkorisnijeg igrača „stare dame“ i to mu je drugi put u prethodnih pet meseci da je odneo laskavo priznanje.
Vlahović je i u oktobru bio najbolji fudbaler Juventusa, u novembru je to bio Mojze Ken, decembar je pripao Bremeru, dok je u januaru bolji od ostalih u crno-belom dresu bio Adrijen Rabio.
Đorđe Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SPORT
„Ako koza laže – rog ne laže“: Srbin među najboljim golmanima Premijer lige!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala