- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdina agonija duga devet godina i vapaj Grka: „Mogli smo više“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde ni posle devet godina nisu uspeli da pobede Bajern u Minhenu, pali su u „Mercedes areni“ rezultatom 74:66 u jednom od najslabijih mečeva ove sezone u Evroligi. Trener crveno-belih Janih Sferopulos pogledao je istini u oči, priznavši da su Bavarci praktično kontrolisali ceo meč, uz komentar da su njegovi učenici mogli više.
Relativno lako Zvezda je, po običaju, „ugašena“ u Minhenu. Imali su oscilacije u igri crveno-beli, uspeli su u jednom trenutku da „istope“ 11 poena zaostatka na prihvatljivih dva, ali je to bilo sve.
„Mislim da smo dobro otvorili utakmicu. U napadu i odbrani smo imali dobar protok lopte. Bili smo vrlo koncentrisani i radili smo ono što smo planirali. Ipak, Bajern je posle toga zategao odbranu u finišu prve deonice. Vratili su se, nismo uspeli to da iskontrolišemo. Od tog trenutka Bajern je bio tim koji je kontrolisao dešavanje stvari na parketu, ali smo mi bili u igri do poslednjeg momenta“, rekao je Grk.
Apostrofirao je Sferopulos upravo taj Zvezdin „kambek“ od minus 11 do minus dva, uz opasku da realizacija u napadu mora da bude na višem nivou.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
SPORT
Micić odličan u porazu Šarlota – Rajaković ne zaboravlja Milojevića /video/
„Važno je da smo se vratili od -11 na samo jedan posed. Imali smo otvorene šuteve za tri poena, kontrapade. Mislim da je Bajern zaslužio da pobedi, ali isto tamo smo i mi mogli više. Nisam srećan kako smo igrali u napadu. Naša produkcija nije bila dovoljna u Minhenu i jasno je da moramo da se popravimo u tom segmentu igre“, zaključio je kormilar Crvene zvezde.
Zvezda se nalazi tek na 16. poziciji tabele Evrolige sa učinkom od 10 pobeda i 17 poraza, ispod nje su samo Asvel i Alba iz Berlina, dok je Partizan na 11. mestu sa učinkom 13-14.
 Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SPORT
Bleda Zvezda poražena u Minhenu: Silovit početak – a onda problemi
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SPORT
Novi skok Orlova – na korak od Nemačke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala