- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marko sa Karabagom pravi čuda u Ligi Evrope, ali Zvezdu ne zaboravlja: „Beograd je moja druga kuća“

© AFP 2023 / GIORGI ARJEVANIDZEMarko Vešović
Marko Vešović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
Pratite nas
Fudbaleri Karabaga napravili su senzaciju i savadali su Bragu za plasman u osminu finala Lige Evrope, a veliki doprinos u toj pobedi imao je Marko Vešović, crnogorski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. Za boravak u Srbiji Marka vežu lepe uspomene, a za Sputnjik otkriva da nije isključeno da se jednog dana i vrati.
Nekoliko spektakularnih utakmica viđeno je u borbi za osminu finala Lige Evrope, a jedna od najneizvesnijih odigrala se u Bakuu, gde je Karabag dočekao Bragu. Portugalci su u ovom dvomeču bili favoriti, ali već posle prve utakmice videlo se da Karabag ima kvalitet koji može da priredi iznenađenje.
Azerbejdžanski klub najpre je savladao Bragu na domaćem terenu rezultatom 4:2, ali je potom bio na ivici eliminacije. Sve do 122. minuta kada je Akhundžade postigao gol koji je Karabag odveo u osminu finala. Ukupan rezultat posle dvomeča bio je 6:5.
Iako je ova pobeda za fudbalski svet iznenađenje, za igrače Karabaga nije.
„Atmosfera je bila fantastična, ovo je istorijski rezultat. Mi kao Karabag igrali smo grupnu fazu Lige Evrope jedne godine i Lige šampiona. Mislim da za mnoge jeste iznenađenje, ali ne i nama jer imao kvalitetnu ekipu. Imamo trenera koji je 15 godina u klubu, koji sve drži pod kontrolom, napravili smo veliki uspeh“, rekao je Marko Vešović za Sputnjik posle velikog uspeha.
Dalji plasman ispratilo je 30.000 navijača koji će u osmini finala imati priliku da gledaju utakmicu protiv Bajera iz Leverkuzena.
„Sve je pitanje sreće, hteli smo da izbegnemo možda Liverpul, ali nama je bitno da smo prošli dalje i ostvarili uspeh, sve ostalo je dodatno nagrada“, istakao je Vešović.
Osim bivšeg igrača Zvezde u timu Karabaga igra i Marko Janković, bivši fudbaler Partizana.
„Ja i Marko smo zajedno u klubu dve godine, pravimo velike stvari. Ljudi cene, poštuju i vole nas i na neki način otvaramo vrata igračima sa Balkana našim partijama i zalaganjem. Normalno da nam je lakše kad smo zajedno“, dodao je reprezentativac Crne Gore.
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Kako je Nemanja probudio čopor „uspavanih lavova“
Vešović je karijeru počeo u Budućnosti, da bi 2010. godine prešao u Crvenu zvezdu za koju je odigrao 84 utakmice i postigao tri gola. Sa crveno-belima ima osvojen Kup i taj period pamti kao jedan od lepših u karijeri. Igrao je još za Torino, Rijeku, kao i za Legiju iz Varšave pre nego što je otišao u Karabag.
„Volim Beograd, živeo sam tu dok sam igrao u Zvezdi četiri godine. Bio sam tada još uvek mlad i neiskusan, ali i danas se uvek rado vraćam u Beograd. To mi je druga kuća posle Podgorice, vezuju me sve najlepše uspomene, tako da sve najbolje moguće mislim o Beogradu i Srbiji“, istakao je Vešović.
Crnogorski reprezentativac igra desnog beka, a Zvezda će posle odlaska Koste Nedeljkovića biti u problemu kada je reč o toj poziciji. Iako je srećan u Azerbejdžanu ne otpisuje mogućnost da se jednog dana vrati u Srbiju.

„Znam da im treba igrač na toj poziciji, pratim. Imao sam kontakte sa klubom, ali ovde sam stvarno zadovaljan.Nikad ne otpisujem ništa, nikad ne znaš šta nosi sutra. Imam ugovor sa Karabagom još godinu dana, posle toga videćemo šta će biti. Volim Zvezdu to je klub za koji sam dao sto odsto sebe tako da nikada ne reci nikad“, poručio je Marko Vešović.

Velika stvar je što je bivši fudbaler Zvezde nastavio da niže uspehe posle teške povrede koju je zadobio tokom igranja za Legiju. Bio je na vrhuncu karijere kada je stigla povreda kolena, a umesto potpisa za još veći klub Vešović je morao da se oporavlja, što je kako je jednom prilikom istakao bila velika i teška borba, ali je iz nje izašao kao pobednik.
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
SPORT
Fantastične vesti iz Andaluzije za Srbiju i Piksija /video/
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
SPORT
Luka ide u Prag – a Mile ima šansu da zablista u Engleskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala