- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Nemanja probudio čopor „uspavanih lavova“

© Sputnik / Elena RuskoNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2024
Pratite nas
Pet od pet u svim takmičenjima ima Lion otkako je u svoje redove doveo bivšeg srpskog reprezentativca Nemanju Matića. Poslednju recku u nizu uspavani „lavovi“ sa Žerlana, koje je probudio iskusni Srbin, upisali su u okviru Lige 1 na gostovanju Mecu, gde su slavili rezultatom 2:1 i to posle preokreta.
Četiri trijumfa nanizali su u domaćem prvenstvu fudbaleri Liona sa Nemanjom Matićem na terenu, dok su usšešni bili i u Kupu Francuske u dvoboju sa Lilom (2:1).
Nemanja Matić ima 35 godina ali i dalje ima fudbal u malom prstu i i te kako svojim iskustvom na terenu može da doprinese. Znali su to vrlo dobro u Lionu, kada su ga pre mesec dana doveli iz Rena, gde je bio nezadovoljan.
Lion je kuburio u donjem domu na tabeli Lige 1, da bi efekat dovođenja Nemanje Matića ekspresno rezultirao 10. pozicijom.
Lion je ove sezone upisao samo osam pobeda u 23 odigrana kola, od čega su poslednje četiri u isto toliko odigranih mečeva, a Matić je svaki put bio na terenu.
Mec je poveo već u 13. minutu susreta preko Mikautadzea, da bi Aleksandre Lakazet golom u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena izjednačio. Totalni preokret potpisao je Benrama golom u 60. minutu. Nemanja Matić na terenu je proveo svih 90 minuta.
Pre meca u Ligi 1 su pred „lavovima“ pali još Nica (1:0), Monpelje (2:1) i Marsej (1:0), a u Kupu Lil.
Sparta Galatasaraj - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
SPORT
Tuča fudbalera u Ligi Evrope – veliki skandal u Pragu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala