- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Orban: Rusija očuvala vojnu superiornost nad Ukrajinom

© Sputnik / Lola ĐorđevićPremijer Mađarske Viktor Orban
Premijer Mađarske Viktor Orban  - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
Pratite nas
Rusija i dalje ima vojnu superiornost nad Ukrajinom koja će i ostati na njenoj strani, međutim, ne postoji vojno rešenje sukoba u Ukrajini i on mora da se reši pregovorima, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban radiju „Košut“.

„Jednostavna računica pokazuje da je Rusija vojno superiornija, i da Ukrajina to neće biti, ako se Zapad ne umeša. Međutim, NATO ne želi rat i neće ući u rat. Neophodno je tražiti prekid vatre, jer je nemoguće u vojnom planu Rusiju baciti na kolena“, rekao je mađarski premijer.

Istakao je da ne postoji vojno rešenje sukoba u Ukrajini i da sukob mora da se reši pregovorima.
Podsetio je da se Mađarska zalaže za brz prekid vatre i početak pregovora o Ukrajini. Dodao je da vodeće zapadne sile, uključujući Francusku i Nemačku, imaju drugačije mišljenje, računaju na vojno rešenje.
Pretpostavio je da u slučaju da bivši američki predsednik Donald Tramp pobedi na novembarskim izborima, onda bi njegov povratak u Belu kuću mogao da znači da će se sukob rešiti.
Mađarska vlada je ranije više puta isticala da u pregovorima treba da učestvuju ne samo Ukrajina i Rusija, već i Sjedinjene Američke Države, koje Kijevu pružaju osnovnu vojnu i finansijsku podršku.
Pogledajte i:
Mađarski premijer Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SVET
Orban: Niko u Evropi ne veruje u pobedu Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala