- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dr Miloš je dežurni večeras

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLIĆMiloš Teodosić
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
Pratite nas
Dvadeset godina košarkaški svet uživa u igrama doktora Miloša Teodoića, od 2004. do 2024. se ništa nije promenilo: majstor je, vođa je, spreman da preuzme odgovornost. To je uradio i u finalu Kupa Radivoja Koraća gde je sa par poteza rešio meč i odveo Crvenu zvezdu do Žućkove levice. Uzeo je prvi trofej sa Zvezdom.
Teodosiću je zasluženo pripala titula MVP-ja Kupa u Nišu, a posle svega je uzeo megafon i poveo navijanje slaveći prvi trofej sa Crvenom zvezdom. Podsećanja radi, 19. marta puni 37 godina i ulazi u 38. godinu života.
I, sada ide ona čuvena rečenica o formi i klasi, da je klasa - večna. Doktor košarke je ponovo bio na dežurstvu i glavni u svojoj smeni.
Kada je Teodosić dolazio u Crvenu zvezdu bilo je različitih reakcija. Od toga da je takav igrač uvek potreban ekipi, do toga da je star i bespotreban. Raspredale su se čaršijske priče da nije po volji tadašnjeg trenera Duška Ivanovića, već da mu se silom nameće.
Sada, nekoliko meseci kasnije, jasno je da je Teodosić glavna pokretačka snaga ekipe. Kada on uđe na parket, istog sekunda se oseća razlika i promena. Kao kada automobil promeni brzinu i motor počne mirnije da radi.
Čak je i protiv ekipa kao što je Čačak 94 morao da ulazi da smiri celu situaciju, pa je posle ostatku tima bilo lakše da igra i ubedljivo pobedi, iako na startu duela bez Miloša nisu baš cvetale ruže. Svi koji su ga letos dočekali sa podozrenjem u crveno-belom delu javnosti sada prihvataju ko je tata ekipe.
© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLIĆMiloš Teodosić
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
Miloš Teodosić
Zapravo, iako je Teodosić ponead u toku karijere znao da izgleda lenjo na terenu, ponekad i sa fakultativnom odbranom, ovoga puta se mora reći da u dresu Crvene zvezde grize podjednako kao i najveće radilice poput Branka Lazića koji je uvek bio simbol borbe.
„Miloš je pre svega veliki zvezdaš i vidi se... Dugo ga nisam video ovakvog, da pokazuje emocije na terenu, što se vidi i sa strane. I vidi se koliko mu znači osvajanje trofeja sa Crvenom zvezdom. Imati ga kao saigrača i pored sebe na parketu zaista ne neprocenjivo“, rekao je Luka Mitrović, a prenosi B92.
Nije želeo Teodosić da govori posle pobede o povredi sa kojom je igrao.
„To je sad nevažno, važan je samo trofej. Iskreno, znači mi mnogo. Možda se videlo čak i sa strane“, priznao je Teodosić posle utakmice.
Pa, dodao:
„Iskren da budem, dugo nisam igrao Kup Srbije. Stvarno bih želeo da čestitam od srca i Partizanu na odličnoj utakmici, mislim da je bila dobra predstava sa obe strane. I publika je bila manje-više dobra. Odlična utakmica dve evroligaške ekipe. Ovo finale je bilo uživanje za sve, a drago mi je što smo mi pobedili“.
Poznato je već dve decenije, ko je doktor košarke, ko je maestro, a sada i MVP Kupa Radivoja Koraća. Po treći put u karijeri je digao Žućkovu levicu, a prvi put je to učinio pre čak 19 godina.
Nije ovo loše mesto da se taksativno navedu svi uspesi koje je Teo učinio u karijeri, šta je sve osvojio, gde je igrao, ali... Nećemo to učiniti.

Košarkaška veličina Miloša Teodosića mnogo je veća od pukih limenih trofeja i pozlaćenih medalja. Njegovo shvatanje košarke, pregled igre, asistencije i filigrantski osećaj momenta kada treba da proba da trojkom ili vrati svoju ekipu ili ubije protivnika u pojam su zaista na nekom višem, posebnom nivou.

Možda ne gledamo Teodosića od 20 i nešto godina, ali ni ovaj od skoro 37 punih godina „nije toliko loš“.
Zapravo, toliko je dobar da je odveo Crvenu zvezdu do trofeja i pokazao Partizanu koliko mu nedostaje plejmejker barem sa vizijom u pokušaju Miloša Teodosića.
Takvih je sve manje, ne samo u Partizanu, već i u evropskoj košarci. U ovom dobu karijere nije na vrhuncu, zna da napravi greške, nekada i previše srlja, odigra slabije odbranu ili previše želi...
Ali, svako će kada Teo uzme loptu u ruke i napravi neku čarlamu na parketu koju samo on može reći prosto i glasno - „kakav doktor“.
Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
SPORT
Šuterski spektakl u znaku Sabrine i Stefa, dve odbrane titule i neozbiljnost mladih zvezda /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala