- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čačani dali sve od sebe – Zvezda promovisala „AK-47“ i ide u finale

© Sputnik / Lola ĐorđevićJago Mateus dos Santos
Jago Mateus dos Santos - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pobedom protiv ekipe Čačak 94 rezultatom 87:52. Crveno-beli će u borbi za Žućkovu levicu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala gde se sastaju Partizan i Vojvodina.
Zvezda je dala šansu Andreju Kostiću, mladom košarkašu koji je odabrao broj 47, možda i po uzoru na legendarnog ruskog košarkaša Andreja Kiriljenka, čuvenog i po nazivu „AK-47“. Imao je juniorski reprezentativac Srbije neke lepe poteze, pogodio je i trojku i digao navijače na noge.
Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe je na kraju bio Luka Mitrović sa 15 poena. Dalibor Ilić je dodao 13. Dvocifreni su bili još Nemanja Nedović sa 11, kao i Dejan Davidovac sa 10 poena. Mladi Kostić je debi okončao sa sedam poena. U poraženom sastavu je jedini dvocifren bio Stefan Lakić sa 11 poena.
Utakmica je počela u potpuno neočekivanom ritmu, Čačak je napravio prednost, držao Zvezdu na jako malom broju poena, a crveno-beli su tek ulaskom Miloša Teodosića, njegovom trojkom pa asistencijom uspeli da dođu do 15:15 na kraju prve deonice.
Sferopulos je tokom prve četvrtine tražio tajm-aut prilikom koga je povisio ton i jasno stavio do znanja svojim pulenima da nije zadovoljan sa onim što prikazuju.
Uprkos tome Čačak 94 vodio je u prvih 13 minuta igre, kada je Mitrović povezao poene uz faul i igrom ispod koša doveo crveno-bele u prednost.
Zvezda je tek krajem prvog poluvremena uspela da poveže poene i da trojkom Jaga Dos Santosa stigne do devet poena prednosti, a na poluvreme se otišlo sa rezultatom 35:23.
U trećoj deonici Zvezda je napravila ogromnu razliku i bilo je jasno da će se crveno-beli plasirati u finale.
Neće biti zadovoljni prvom četvrtinom, ali su od druge deonice igrači Janisa Sferopulosa zaigrali bolje i otišli u borbu za Žućkovu levicu.
Marko Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
SPORT
Marko propustio ogromnu šansu – žal za golom koji bi doneo prvu pobedu u sezoni /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala