- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sferopulos: Cela Arena je videla grešku; Trinkijeri: Nisam siguran

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrening košarkaša Crvene zvezde
Trening košarkaša Crvene zvezde  - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2024
Pratite nas
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je posle poraza svoje ekipe od Žalgirisa (91:93) u Beogradu, da je to bila veoma teška i ujednačena utakmica, a o meču je govorio i njegov kolega sa druge strane Andrea Trinkijeri.
Sferopulos je istakao da su u utakmici presudili sitni detalji.
"Bila je ovo veoma teška i ujednačena utakmica od početka do kraja, presudili su sitni detalji. Niko nije uspeo da napravi veću prednost“, naveo je Sferopulos.
Dodao je da su igrači dali sve od sebe da bi pobedili.
„Nismo uspeli na kraju da napravimo presudni korak. Nedostajali su nam važni igrači, Miloš Teodosić, Nikola Topić i Branko Lazić, koji nam znače sa obe strane terena", rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare posle utakmice.
Dodao je da je Žalgiris u odličnom napadačkom ritmu i da je Crvena zvezda pokušala u nekoliko odbrana da ih zaustavi, ali su oni pogađali mnogo teških šuteva i osvrnuo se na momenat iz finiša kada je igrač protivnika Kinan Evans verovatno gazio liniju, a sudije nisu reagovale na to.
„Nikad ne komentarišem suđenje da ne bi bio kažnjen. Cela Arena je videla grešku, a ako su oni to videli onda je tako", zaključio je Sferopulos i dodao da je Branko Lazić neizvestan za nastup na Kupu Radivoja Koraća sledeće nedelje.
Trener košarkaša Žalgirisa Andrea Trinkijeri rekao je posle trijumfa njegove ekipe da je ostvarena velika pobeda na teškom gostovanju.
"Bila je ovo veoma teška utakmica za obe ekipe, mnogo stvari je uticalo na konačan rezultat. Mnogo sitnica je uticalo na konačan ishod, utakmica je bila fizički zahtevna. Ovo je velika pobeda u gostima za nas na teškom gostovanju, u veoma zapaljivoj atmosferi", rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare posle utakmice.
Trinkijeri je rekao i da nije siguran da su sudije uticale na konačan rezultat.
"Nisam siguran da je to na kraju bila greška sudija. Ali ako ćemo pravo o tome, moramo reći da je bilo milion grešaka. I mi smo u nekim situacijama očekivali drugačije odluke sudija, ali to je nešto što se dešava", zaključio je Trinkijeri.
Jago Mateus dos Santos - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
SPORT
Žalgiris nosi ceo plen kući – Zvezda sve dalja od Top 10
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala