- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sijarto o ideji EU o prihodima od ruske imovine: Ne želimo nasleđe komunizma

© Sputnik / Lola ĐorđevićMađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto
Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto  - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Inicijativa Evropske unije o korišćenju prihoda od zamrznute ruske imovine je nasleđe komunizma koje Budimpešta ne želi da vidi, izjavio je mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto.
Ministar je dodao da je to izuzetno složeno pitanje.
,,Takve mere su obično signal za uzbunu jer je to komunističko nasleđe, a to nije ono što Budimpešta danas ne bi htela da vidi“, naglasio je Sijarto.
Prema njegovim rečima, Budimpešta za sada ne vidi da je formulisan neki konkretan predlog, ali ako takav predlog postoji, obavezno će ga razmotriti i prodiskutovati o njemu.
Stalni predstavnici zemalja-članica Evropske unije su 29. januara usaglasili predlog Evropske komisije o korišćenju prihoda od ruske imovine zamrznute u zemljama EU. Kako je ranije objasnio jedan evropski diplomata, EK predlaže da se prihodi dobijeni od zamrznute ruske imovine čuvaju na posebnim računima za njihovu moguću upotrebu u budućnosti za finansiranje Ukrajine. U ovoj fazi nema govora o prebacivanju ovih sredstava u budžet EU ili direktno Ukrajini. Sam mehanizam za prenos sredstava još nije razvijen.
Pogledajte i:
Novčanice - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
RUSIJA
Kineski mediji: Konfiskacija ruske imovine - katastrofalna za svetski finansijski sistem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala