- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija saznaje rivale – čitaoci Sputnjika izabrali su „savršenu grupu“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Dragan Stojković Piksi pozdravlja navijače
Selektor Dragan Stojković Piksi pozdravlja navijače - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
U Parizu će večeras biti održan žreb za Ligu nacija, samim tim će i Srbija saznati imena rivala u elitnoj A diviziji. Sputnjik je među svojim čitaocima sproveo anketu, koji su prethodnih dana glasali i izabrali savršenu grupu.
Kada je u pitanju rivali iz prvog šešira u kom se nalaze Španija, Hrvatska, Italija i Holandija, čak 45,7% odsto glasača izabralo je Hrvate kao idealnog rivala, drugi na listi bili su Italijani sa 34,9 odsto, Holandija 13,8% i niko apsolutno nije želeo Španiju, koja je dobila tek 5,6% odsto glasova.
U drugom šeširu u kom se nalaze Danska, Portugalija, Belgija i Mađarska, dileme prosto nije bilo i nije smelo da je bude. Idealan rival je Mađarska, koja je doduše izašla kao pobednik iz trke sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i to upisavši dve pobede. Prvo u Beogradu (2:1), a zatim identičnim rezultatom u Budimpešti.
Fudbaleri Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
SPORT
Srbiju čeka težak posao – izaberite idealne rivale
Sa 63,9 odsto glasova Mađari su daleko najpoželjniji rival u anketi koju je sproveo Sputnjik među svojim čitaocima. Danska je na drugom mestu sa 15,2%, slede Portugalija sa 10,9% i Belgija okruglo 10 odsto.
Na red je stigao i treći šešir u kom su Švajcarci, Nemci, Poljaci i Francuzi.
Tek tu nije bilo dileme, jasno je na prvu loptu bilo da bi po meri bili Poljaci, za koje je glasalo čak 47,4 odsto čitalaca.
Drugi su Švajcarci sa 37,7 odsto, Francuzi su apsolutno za izbegavanje, pa zato ne čudi što je tek 5,1 odsto čitalaca dalo glas kaznenoj ekspediciji predvođenoj Kilijanom Mbapeom. Kada su u pitanju Nemci, 9,8 odsto čitalaca htelo je Nemačku da vidi u A diviziji Lige nacija u grupi sa Srbijom.
Čitaoci Sputnjika su rekli svoje, izabrali su „grupu po meri“, ali ostaje da se vidi ko će zaista na megdan Piksijevim Orlovima, što će biti poznato iza 18 časova nakon svečane ceremonije i žreba u Parizu.
Kongo - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Šta se krije iza snažne poruke fudbalera Konga? /foto/
Đorđe Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Vila naletela na srpski zid – eliminacija! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala