- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta se krije iza snažne poruke fudbalera Konga? /foto/

© AP Photo / Sunday AlambaKongo
Kongo - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
Polufinalnom susret Kupa afričkih nacija između Obale Slovanoče i Konga, prethodila je snažna poruka koju su prilikom intoniranja himne, reprezentativci Konga i stručni štab poslali javnosti zbog situacije za istoku njihove države. Prsti leve ruke koji aludiraju na pištolj uperen u slepoočinicu i desna ruka preko usta.
Mnogi su bili zatečeni zbog takve slike i čina, ne znajući o čemu se zapravo radi, da bi o svemu progovorio selektor Sebastijen Desabre.
„Reprezentacija je simbol nacionalnog ponosa i na taj način smo želeli da skrenemo poažnju na nemile scene koje se dešavaju na istoku DR Konga. Iskreno se nadamo da će tome što pre doći kraj“, izjavio je Desabre.
Đorđe Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Vila naletela na srpski zid – eliminacija! /video/
Reprezentativci Konga su takođe nosili crnu traku oko ruke, dok su levom rukom simulirali „pištolj“ uperen u slepočnicu, dok je desna ruka išla preko usta.
Tako su želeli da ukažu na gorući problem i na sukob vojske i paravojne formacije M21 koji se odvija u istočnom delu DR Kongo.
I zaista je jaka poruka poslata ostatku sveta, da bi posle toga usledio polufinalni dvoboj sa domaćinom Obalom Slonovače iz koje je Kongo izašao kao poraženi tim. „Slonovi“ su slavili golom Sebastijana Alea i plasirali su se u finale gde ih u nedelju od 21 čas očekuje Nigerija, koja je posle penal lutrije eliminisala Južnu Afriku.
Nigerija - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Strašni Stenli stoji na putu „slonovima“ sa devet života – „slava Bogu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala