- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vila naletela na srpski zid – eliminacija! /video/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthĐorđe Petrović
Đorđe Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
Čelsi je „na rukama“ srpskog čuvara mreže Đorđa Petrovića stigao do osmine finala FA kupa, eliminisavši u revanš meču Aston Vilu rezultatom 3:1, nakon što su u prvom susretu mreže mirovale.
„Srpski zid“ bio je nepremostiva prepreka za Vilu koja na svom terenu deluje poput kaznene ekspedicije.
Ovoga puta scenario je bio drugačiji. Uz nekoliko fantastičnih odbrana perspektivnog čuvara mreže koji je iz Amerike stigao na Stamford bridž, „plavci“ su preko Konora Galagera već u 11. minutu stigli do vođstva.
Asistent kod prvog gola Nikolas Džekson bio je strelac drugog, i upravo se pomenutim rezultatom otišlo na veliki odmor na „Vila parku“.
Za to vreme pretili su Ole Votkins, Bejli, Tilemans, imali su čak 15 pokušaja, od kojih je pet išlo u okvir gola, a Đorđe Petrović je samo jednom kapitulirao i to u 91. minutu kada je pogodio Dijabi.
Pre toga je efektnim golom iz slobdnog udarca Enca Fernandeza Čelsi otišao na nedostižnih 3:0. Gol Dijabija na dodavanje Remzija samo je ublažio bolan poraz Vile i eliminaciju iz najstarijeg engleskog takmičenja – FA Kupa.
Tako će Đorđe Petrović i Čelsi u osmini finala igrati protiv Lidsa.
Srpski reprezentativac još jednom je u potpunosti opravdao poverenje koje mu neprestano menadžer Maurisio Poketino ukazuje od povrede prvog golmana Roberta Sančeza.
Nigerija - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Strašni Stenli stoji na putu „slonovima“ sa devet života – „slava Bogu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala