- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kovačević se vratio starom poslu – da li će odmah pomoći i Zvezdi?

© Foto : Fudbalski savez SrbijeDarko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
Pratite nas
Darko Kovačević, legendarni srpski fudbaler i povremeni saradnik sportske redakcije Sputnjik Srbija dobio je novi posao, a na putu je da pomogne i svom nekadašnjem klubu – Crvenoj zvezdi.
Kovačević, nekada ubojiti napadač i reprezentativac Jugoslavije, tokom prethodnog Svetskog prvenstva u Kataru bio je saradnik Sputnjika u rubrici „Centaršut za Darka Kovačevića“, a posle kratke pauze vraća se fudbalu.
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Katar 2022
Centaršut za Darka Kovačevića – samo na Sputnjiku: Srbija da nauči iz svojih grešaka sa Mundijala
Kovačević će raditi kao sportski direktor Olimpijakosa, kluba gde je proveo mnogo godina i kao fudbaler i kao funkcioner.
Za dve godine provedene tokom igračke karijere Kovačević je nastupio na 41 utakmici i postigao 21 gol, a po kačenju kopački o klin postao je najpre šef skauta, 2010. godine, a potom i sportski direktor, gde je ostao do 2018. posle čega je dobio posao u Fudbalskom savezu Srbije.
Grčki mediji su preneli da je prvi čovek Olimpijakosa Vangelis Marinakis posle poraza od velikog rivala Panatinaikosa odlučio da napravi velike rezove, a prvi u nizu je otkaz Pedru Alvešu i poziv za povratak Kovačeviću.
„Kovačević je čovek koji zna DNK Olimpijakosa“, navodi grčki list Sport tajm, ističući da će Kovačević biti veza između fudbalera i administracije.
U Pireju ga čeka stari prijatelj Kristijan Karembe koji u Olimpijakosu obavlja posao strateškog savetnika i ambasadora, a mediji navode da njih dvojica pripremaju i promenu trenera.
Navodno, predsednik Marinakis nije zadovoljan radom Karlosa Karvahala, a mediji navode da Kovačević i Karembe „pikiraju“ Baraka Bahara za poziciju šefa stručnog štaba, doskorašnjeg trenera Crvene zvezde.
Ukoliko bi Kovačević uspeo da ubedi Bahara da preuzme trenersku funkciju, time bi pomogao i svojoj Zvezdi koja izraelskom treneru, zbog prevremenog raskida saradnje, mora da isplaćuje dogovorenu platu sve dok on ne nađe novi angažman.
Osman Bukari - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
SPORT
Iz Zvezde tvrde: „Odbili smo deset miliona“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala