- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda posle dva „bisera“ obavila još tri prodaje u danu – došao Uroš, otišao Uroš

© Sputnik / Petar MilovanovićStadion FK Crvena zvezda pred utakmicu sa Šerifom
Stadion FK Crvena zvezda pred utakmicu sa Šerifom - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Pratite nas
Buran dan je iza srpskog šampiona Crvene zvezde. Tuča i prekid u poslednjem meču priprema na Kipru protiv Boteva iz Vraca (2:1) i čak tri prodaje fudbalera u samo jednom danu. Marakanu su napustili Stefan Mitrović, Kings Kangva i Uroš Kabić.
Verona, grad Romea i Julije, već je predstavila brzonogog krilnog fudbalera Stefana Mitrovića, koji će putevima najslavnijeg Nišlije Dragana Stojkovića Piksija, koji je takođe nosio žuti dres poznatog italijanskog prvoligaša.
Zvezda će za prodaju Mitrovića, o kom se svojevremeno, navodno, čak raspitivala i Barselona, inkasirati 1,3 miliona evra uz 20 odsto od narednog transfera.
Nije to bio jedini odlazak iz Ljutice Bogdana, jer je ubrzo potpuno neočekivano usledio pravi mini ezgodus. U istom danu u novom klubu predstavljen je i Uroš Kabić, koji je takođe završio na Čizmi.
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
SPORT
Junajtedovo „pomračenje“ – pa spas tinejdžera u zadnji čas za „sedmicu“ na Ostrvu /video/
Torino je angažovao ofanzivnog vezistu koji je stigao letos iz Vojvodine, ali je odigrao samo šest utakmica za Zvezdu, pa je rastanak usledio kao nužno zlo. Ukoliko novi poslodavci budu zadovoljni Kabićevim izdanjem, po isteku šestomesečne pozajmice „bikovi“ imaju mogućnost otkupa ugovora za dva miliona evra.
I treći odlazak odnosi se na Kingsa Kangvu, koji je takođe otišao na pozajmicu u Belgiju, a angažovao ga je Kortrajk. Pomenuti klub platiće crveno-belima 500.000 evra odmah uz mogućnost otkupa ugovora za 1,5 miliona evropskih novčanica po završetku sezone.
Upravo toliko je Zvezda platila Arsenalu iz Tule kada je dovodila vezistu iz Zambije.
Podsetimo, Zvezda je pre nekoliko dana angažovala Uroša Sremčevića iz Mladost Lučana za rekordnih dva miliona evra kada su u pitanju transferi u okviru Superlige.
Prethodno je Crvena zvezda prodala dva svoja najsjajnija bisera. Kosta Nedeljković prodat je Aston Vili za devet miliona evra, s tim što će do kraja sezone ostati u Ljutice Bogdana kao pozajmljeni igrač, dok je novi klub Jovana Mijatovića biti američki Njujork siti uz maksimalnu zaradu srpskog šampiona od 10,5 miliona evra i 15 odsto od naredne prodaje.
Podsetimo, prelaznik rok u najjačim evropskim ligama završen je 1. februara, dok u Srbiji traje još dve nedelje.
Navijači Šalkea - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
SPORT
A posle Srbije – amaterizam?
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
SPORT
Bez duela Mesija i Ronalda, ali šou nije izostao – gol sa 70 metara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala