- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Junajtedovo „pomračenje“ – pa spas tinejdžera u zadnji čas za „sedmicu“ na Ostrvu /video/

© AP Photo / Rui VieiraMančester junajted
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Pratite nas
Spektakularan meč odigrali su Vulverhempton i Mančester junajted na zatvaranju 22. kola Premijer lige, u kom su „crveni đavoli“ stigli do pobede u 97. minutu rezultatom 4:3.
Ali, krenimo redom šta se i kako dešavalo na stadionu Molinou. Čak pet golova „palo“ je u rasponu od 71. minuta do kraja susreta koji je produžen čak deset minuta, a Junajted je slavio golom rezerviste Mainoa, kom je to bio prvenac u Premijer ligi.
Jednostavno, tako to samo fudbal zna da izrežira.
Mančester je krenuo silovito na nezgodnom gostovanju „vukovima“. Poveo je rezantnim udarcem Markusa Rašforda već u 5. minutu, da bi Rasmus Hojlund u 22. duplirao prednost.
U finišu prvog poluvremena ponovo je Danac pogodio metu, isto je učinio i Kazemiro, s tim što je oba puta zastavica pomoćnog sudije opravdano bila podignuta.
Činilo se da Junajted ide ka rutinskom trijumfu i nova tri boda, da bi penal koji je realizovao Sarabija u 71. minutu pokrenuo „ludilo“ na Molinou.
Niko, čak ni oni najveći fudbalski fanatici, nisu mogli da pretpostave kakva drama će se odigrati.
Već u 75. minutu je Skot Mektomini ponovo vratio „đavole“ na sigurno odstojanje i „plus dva“ – 1:3 i tada kreće pomračenje Junajteda.
Menadžer Erik Teh Hag izveo je iz igre glavne poluge. Kazemira, Rašforda, Garnača i Hojlunda, hteo je po svaku cenu da sačuva čitav plen, a dogodilo se potpuno suprotno. Dva gola u mreži Onane. Prvo Kilman u 85. minutu, a onda i sjajni Neto koji je kamerunskog golmana uhvatio na krivoj nozi u petom minutu sudijske nadoknade – 3:3.
U šoku su bili svi iz Mančestera, gledao je uživo s tribina i legendarni Škot ser Aleks Ferguson kako njegov tim ispušta sigurna tri boda i od gotovog pravi veresiju.
ALi, onda je usledila kontra koju je u stilu najboljih igrača planete rešio tinejdžer, 18-godišnji Kobi Maino, koji je rezantnim udarcem pogodio dalji ugao i malu mrežu Vulvsa za „sedmicu“ na Ostrvu i Junajtedov loto na Molinou.
Spektakl, kakav samo fudbal zna da režira!
Navijači Šalkea - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
SPORT
A posle Srbije – amaterizam?
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
SPORT
Bez duela Mesija i Ronalda, ali šou nije izostao – gol sa 70 metara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala